Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Icpe lanseaza primul VW Beetle echipat cu propulsie electrică

07 August 2015



Pe 5 august, cu ocazia implinirii a 65 de ani de la infiintare, Icpe a prezentat în Parcul Solar Icpe, pachetul de soluții pentru mobilitate electrică. Principala componentă este soluția inovativă de propulsie electrică ce echipează demonstrativ un VW Beetle fabricat în 1966, pregatit de primul drum pe strazile Bucurestiului. Acesta beneficiază și de un sistem de control pentru încărcarea bateriilor ce urmează a fi brevetat.






A doua componentă importantă este stația de încărcare pentru vehicule electrice de tip wall-box 230V-32A, realizată în conformitate cu standardelor europene, ce poate fi alimentată de un sistem independent de generare a energiei electrice - remorca fotovoltaică.


„Am ales VW Beetle ca platformă de prezentare a echipamentelor noastre în primul rând pentru a senzibiliza opinia publică în ceea ce privește necesitatea unui transport ecologic, dar și pentru a demonstra că aproape orice automobil poate fi echipat cu propulsie electrică.” a declarat dr. Viorel Stanciu - coordonatorul echipei de cercetare în domeniul mobilității electrice.





Icpe.65 |după 50 de ani de activitate in domeniul mobilității electrice


De 50 de ani, Icpe s-a constituit în promotorul implementării unor soluții privind mobilitatea electrică în România, atât prin cercetările întreprinse (link http://www.icpe.ro/en/d/2/p/overview) cat si prin organizarea de evenimente dedicate acestui domeniu precum Conferința internaționala EV ajunsă la a 12 a ediție și EV SHOW - expoziție de vehicule electrice, componente și infrastructură specifică.

În perioada 1-3 Octombrie 2015, Icpe, AVER - „Asociația pentru promovarea vehiculelor electrice în România” și SSIcpe - „Societatea Științifică Icpe”, organizează în „Parcul Solar Icpe” din Splaiul Unirii 313, o nouă ediție a EV 2015 CONFERENCE & SHOW (www.icpe.ro/ev).


In prezent, Icpe este partener în mai multe proiecte europene de cercetare (link http://www.icpe.ro/ro/p/proiecte_in_derulare_2013_ro) în domeniul mobilității electrice din care menționăm: Plus Moby, Free Moby, Go4sem, Demotest EV, precum și în mai multe proiecte naționale. Reprezentativ fiind proiectul SIMOPEL (link http://www.icpe.ro/simopel/) pe care echipa Icpe îl coordonează și în cadrul căruia au fost dezvoltate sistemele de propulsie și de control pentru încărcarea bateriilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite