Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Cisco: revolutia digitala va destabiliza 4 din 10 companii care nu vor investi in digitalizarea afacerilor in urmatorii 5 ani

09 August 2015Revoluția digitală poate duce, mai rapid ca niciodată, la înlocuirea modelelor tradiționale de afaceri și la remodelarea industriilor, conform unui raport realizat de Centrul Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor (Centrul DBT), o inițiativă a Cisco și a celebrei școli de business elvețiene, International Institute of Management Development (IMD).

Raportul „Digital Vortex: How Digital Disruption is Redefining Industries” este primul emis de către Centrul DBT care analizează modul în care industria se schimbă ca urmare a revoluției digitale. Studiul a fost realizat în urma unui sondaj de opinie, la care au participat 941 de reprezentanți din 12 industrii (Tehnologie, Media & Entertainment, Retail, Servicii Financiare, Telecomunicații, Educație, Turism, Producție, Sănătate, Utilități, Petrol și Gaze, Farma) și țări diferite, precum: Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Anglia și Statele Unite ale Americii.

Rezultatele studiului arată că revoluția digitală va afecta puternic în următorii cinci ani aproximativ 40% dintre companiile ce urmează modele tradiționale de afaceri, din fiecare dintre cele 12 industrii luate în considerare. Pentru companii, acest lucru poate însemna, în unele cazuri, pierderea cotei de piață sau chiar falimentul. Cu toate acestea, reprezentanții a 45% dintre companii consideră că revoluția digitală nu este un subiect atât de important încât să fie dezbătut în ședințele consiliului de administratie.

Majoritatea managerilor intervievați afirmă că transformarea digitală are o influență pozitivă asupra afacerilor și asupra societății. Concret, 75% dintre aceștia consideră că revoluția digitală este o formă de progres, 72% spun că aduce valoare adăugată consumatorilor, iar 66% consideră că duce la creșterea responsabilității individuale. Pe de altă parte, 43% dintre managerii intervievați nu conștientizează riscurile pe care le implică revoluția digitală sau nu i-au acordat suficientă atenție, în timp ce numai 25% investesc proactiv în tehnologie.

Dintre cele 12 industrii analizate, produsele și serviciile din zona de tehnologie vor fi cel mai afectate de aceste schimbări în următorii cinci ani. De asemenea, industrii care gestionează foarte multe date și informații, cum sunt media și entertainment, telecomunicații, servicii financiare și retail, vor fi nevoite să facă importante investiții în tehnologie pentru a face față provocărilor revoluției digitale.

Această schimbare este determinată de modul de lucru și ritmul în care se dezvoltă startup-urile, competitori activi și proactivi în folosirea de tehnologie, de contopirea industriilor, pe măsură ce dezvoltarea digitală permite extinderea afacerilor pe noi piețe.

Executivii din companiile care au la bază modele tradiționale de afaceri se așteaptă la schimbări majore în următorii cinci ani datorită revoluției digitale, care se vor reflecta inclusiv în cota de piață.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite