Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

MavenHut licentiaza codurile sursa pentru aplicatiile sale

09 August 2015



MavenHut a anunțat că licențiază cele mai de success produse ale sale și cele mai bine monetizate produse românești pe Facebook - Solitaire Arena and Solitaire 3 Arena - către RockYou, compania din San-Francisco cu o comunitate de 92 de milioane de jucători. Deși vinde trademark-ul pentru titlurile menționate, MavenHut licențiază codurile sursă pentru aplicațiile sale. Astfel, compania își permite să extindă franciza de Solitaire și să se concentreze pe zona de mobile.

Cristi Badea, co-fondator Mavenhut: „Tranzacția a fost greu de realizat, dar am obținut un deal bun și aproape greu de crezut, când vezi condițiile. Ne-am păstrat tot: venituri, knowledge, oameni. Așa ne putem extinde franciza de Solitaire cu titluri precum Solitaire Live, Solitaire Tournaments și Solitaire KnockOut și ne putem concentra pe mobile”.

Mavenhut este o echipă 100% românească care a reușit să creeze un produs profitabil in-house și de la zero, de la design și producție la marketing.
O echipa mică de 30 de oameni a creat aplicațiile Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena ajunse în TOP 100 cele mai monetizate produse pe Facebook, când marile companii de gaming folosesc echipe de 10 până la 50 de ori mai mari.
Valoarea creată de cei 30 de oameni în 2 ani se poate traduce prin cei 1,5 milioane de useri activi zilnic și cele 35 de milioane de install-uri pe toate platformele (Facebook si mobile).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite