Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

„Girls in Tech Paris” a lansat cea de a cincea editie a competitiei „Lady Pitch Night”

09 August 2015



„Girls in Tech Paris” a lansat cea de a cincea editie a competitiei „Lady Pitch Night”, cel mai mare eveniment pan-european dedicat start-up-urilor fondate de femei. Evenimentul, organizat in parteneriat cu Orange, prin acceleratorul de start-upuri OrangeFab Franta, Raise si Criteo, isi propune sa ofere mai multa vizibilitate femeilor antreprenoare si sa incurajeze diversitatea in industria tech. „Girls in Tech Paris” a lansat prima editie a evenimentului „Lady Pitch Night” in ianuarie 2011, in Franta, iar in 2013 aplicatiile au fost deschise pentru participante din intreaga Europa. In 2014, au aplicat peste 200 de start-up-uri din 22 de tari. Finalistele anului trecut: Gemmyo (Franta), Cortechs (Irlanda), Fojo.me (Croatia), Cocofarm (Bulgaria) si EasySize (Danemarca) - care a castigat locul I. Castigatoarea s-a calificat automat in competitia destinata start-up-urilor si organizata de partenerul nostru, LeWeb, unde a ocupat locul al II-lea. Juriul care a decis cele cinci finaliste a fost alcatuit din Mike Butcher (TechCrunch), Reshma Sohoni (Seedcamp), Brenda O’Connell (Twitter), Joanna Shields (TechCityUK), Neelie Kroes (Comisia Europeana) si Sheryl Sandberg (Facebook).

In acest an, din toate start-up-urile din domeniul tehnologiei (Internet, mobile, jocuri video etc.) cu o vechime intre 6 si 36 de luni, care au sediul central pe teritoriul Europei si cel putin o femeie intre fondatori, care au aplicat online vor fi alese zece finaliste, care vor fi invitate la Paris (costurile de transport fiind suportate de Girls in Tech) pe 7 octombrie 2015, unde isi vor prezenta start-up-urile in fata unui juriu alcatuit din experti, investitori, antreprenori si o audienta formata din 200 de persoane.

Finalistele vor primi bilete de participare la marile conferinte din domeniul tech care se vor desfasura in Europa. In 2014, finalistele au primit bilete la evenimente precum Summit, LeWeb, TechCrunch Disrupt, The Next Web, DLD si The Europas, in scopul de a promova si sustine prezenta femeilor in cadrul conferintelor pe teme de tehnologie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite