Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

Intel anunta initiativa „Cloud for All”

09 August 2015



Intel a anunțat inițiativa Intel Cloud for All pentru a accelera adoptarea cloud prin simplificarea procesului de implementare a serviciilor de tip cloud public, privat sau hibrid. Printr-o serie de investiții și colaborări în domeniu, Intel susține că inițiativa va ajuta companiile să beneficieze de avantajele cloud pentru a oferi noi capabilități și servicii digitale. Toate acestea vor duce la adoptarea la scară largă a serviciilor de tip cloud.

În timp ce Intel Cloud for All este dedicată companiilor pentru a beneficia de cloud indiferent de complexitate, adoptarea cloud de către mediul enterprise a fost îngreunata din cauza complexității, a lipsei scalabilității și a carențelor din domeniul open source pentru acest segment. Eliminând aceste obstacole, companiile vor putea implementa o infrastructură cloud mai complexă și scalabilă care oferă, într-un mod mai eficient, noi servicii.

Serviciile de la cei mai mari furnizori de servicii cloud au dus la primul val de adoptare a cloud computingului, care înseamnă 75% din actualul consum. Cu toate acestea, în următorii cinci ani, oportunitățile create de Internet of Things și Big Data vor fi vectorii creșterii soluțiilor de tip cloud pentru mediul enterprise. Potrivit companiei de cercetare IDC, companiile vor cheltui în plus 142,8 miliarde de dolari pe infrastructura cloud de tip privat și public în următorii trei ani (2016-2018) pentru a crește eficiența business-ului.

Inițiativa Intel Cloud for All se va concentra pe trei direcții pentru a accelera adoptarea cloud și ajută business-urile să beneficieze de infrastructura cloud:
- investiția în ecosistem pentru a accelera soluții de tip software defined infrastructure (SDI);
- optimizarea soluțiilor SDI pentru a oferi infrastructuri cloud eficiente pentru o gamă largă de volume de muncă cu ajutorul platformelor bazate pe tehnologia Intel;
- alinierea industriei și a comunității prin standarde, soluții și căi pentru accelerarea adoptării cloud.

Parte cheie a inițiativei, Intel a anunțat o nouă colaborare cu Rackspace, co-fondator și operator principal al OpenStack, celebra platformă cloud open source. Colaborarea dintre Intel și Rackspace prevede ca OpenStack Innovation Center să se concentreze pe caracteristicile pentru mediul enterprise și pe scalarea optimizării codului sursă OpenStack.

OpenStack Innovation Center va găzui cea mai extinsă dezvoltare de cloud OpenStack, care constă în două clustere alcătuite din 1.000 de noduri ce vor fi disponibile pentru testarea avansată a performanțelor, codurilor și noilor capabilități OpenStack. Aceste clustere vor fi disponibile pentru teste în următoarele șase luni.
Companiile se vor concentra pe oferirea de noi capabilități și optimizări aliniate la OpenStack Enterprise Working Group și pe prioritățile comunității. Noi module de curs vor fi, de asemenea, oferite și numărul de dezvoltatori open source va crește, pentru a contribui în mod activ la succesul comunității.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite