Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Erste, Global Payments si CaixaBank pun bazele unui joint venture in ECE

09 August 2015



Erste Group anunță că a încheiat un acord cu Global Payments Inc., unul dintre principalii furnizori de soluţii de tehnologii de plată din lume, în vederea înființării unui joint venture care să furnizeze servicii de acceptare şi procesare a plăţilor pentru comercianţii din Republica Cehă, România și Slovacia. În urma finalizării tranzacției și obţinerii aprobărilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operațiunile de acceptare a plăţilor cu cardul la comercianţi din cele trei ţări către Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture în care Erste Group va deține 49% din acțiuni.

În plus, cele două companii au semnat un acord cu CaixaBank, cea mai mare bancă de retail din Spania și unul dintre principalii acționari ai Erste Group, prin care CaixaBank va deține o cotă din joint venture în baza parteneriatului său strategic cu Global Payments Inc.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în T4 2015. Noua entitate creată în urma acestui joint venture va avea sediul în Praga, Republica Cehă și va deține birouri de vânzări în întreaga regiune ECE.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite