Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel si Micron prezinta cel mai nou tip de memorie

09 August 2015Intel Corporation și Micron Technology prezintă tehnologia 3D XPoint, o memorie non-volatilă, care poate revoluționa orice dispozitiv, aplicație sau serviciu care beneficiază de acces rapid la volume mari de date. Acum în producție, tehnologia 3D XPoint este un progres major și prima nouă categorie de memorie de la lansarea celei flash de tip NAND în 1989.

Explozia de dispozitive conectate și servicii digitale generează cantități mari de date noi. Pentru a face aceste date utile, este nevoie să fie stocate și analizate foarte repede, în ajutorul furnizorilor de servicii și integratorilor de sisteme care trebuie să echilibreze costurile, puterea și performanța atunci când proiectează soluțiile de memorie și stocare. Tehnologia 3D XPoint combină performanța, densitatea, puterea, non-volatilitatea și costurile reduse ale tuturor tipurilor de memorie disponibile pe piață în prezent. Tehnologia este de până la 1.000 de ori mai rapidă și are o durabilitate de până la 1.000 de ori mai mare comparativ cu tehnologia NAND, fiind în același timp de 10 ori mai densă față de memoriile convenționale.

Odată cu dezvoltarea rapidă a lumii digitale - de la 4,4 zetabiți de date digitale create în 2013 la 44 zetabiți estimați până în 2020 - tehnologia 3D XPoint poate transforma această cantitate imensă de date în informații valoroase în nanosecunde. De exemplu, retailerii pot folosi tehnologia 3D XPoint pentru a identifica mai rapid modele de fraudare în tranzacțiile financiare, cercetătorii din domeniul medical ar putea prelucra și analiza seturi mari de date în timp real, accelera sarcini complexe, cum ar fi analiza genetică și de urmărire a bolilor.

Beneficiile de performanță ale tehnologiei 3D XPoint ar putea spori, de asemenea, experiența de computing, permițând utilizatorilor să se bucure de interacțiuni mai rapide pe canalele de social media, precum și experiențe de joc mai captivante. Natura non-volatilă a tehnologiei o face de asemenea o alegere foarte bună pentru o varietate de aplicații de stocare cu latență scăzută, deoarece datele nu sunt șterse atunci când aparatul este oprit.

Tehnologia 3D XPoint va fi disponibilă în acest an pentru anumiți clienți. Intel și Micron dezvoltă în prezent produse individuale bazate pe noua tehnologie.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite