Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

AXIS P1428-E - supravegherea in 4K

09 August 2015



Standardul 4K - Ultra HD a fost deja adoptat la nivel global de toti marii producatori care activeaza in industria video. Avantajele oferite se aplica inclusiv in industria de supraveghere, aceasta noua tehnologie reusind sa revolutioneze modul in care putem folosi cadrele inregistrate.
Tehnologia 4K ofera o rezolutie de patru ori mai mare decat rezolutia standard, 1080p, formatul folosit fiind 16:9. Caracteristicile tehnice ale 4K au fost definite de catre SMPTE (Society of Motion Picture and Television Engineers), cel mai important standard fiind SMPTE ST 2036-1UHDTV. Acesta impune ca standard o rezolutie de 3840x2160 pixeli, in format 16:9 si seteaza un nivel de fidelitate a culorilor folosind o scanare progresiva la 25/30Hz.

Camerele de supraveghere Axis care indeplinesc standardul emis de SMPTE dispun de componente si tehnologii integrate de ultima generatie. Linia de produse 4K a companiei a fost creata ca urmare a nevoii utilizatorilor de a avea un nivel de detaliu al imaginii excelent. Astfel se poate realiza supravegherea anumitor spatii la un nivel de detaliu foarte ridicat, reusindu-se identificarea de persoane rapid si simplu. Aceasta cerinta a fost emisa, in principal, de companiile ce activeaza in retail, care au nevoie de o supraveghere la nivel de detaliu a punctelor de vanzare.
Cu ajutorul imaginilor oferite de o camera de supraveghere Axis 4K, in functie de caz, poate fi realizata o identificare rapida a unui produs sau a unei persoane; principala calitate a tehnologiei 4K in industria de supraveghere este calitatea zoom-ului. Datorita densitatii mari a pixelilor, putem obtine o calitate buna a imaginii cu ajutorul zoom-ului digital – functie importanta in monitorizarea video.

AXIS P1428-E este o camera compacta ce poate fi folosita atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Modelul reprezinta o alegere potrivita pentru supravegherea parcarilor, a spatiilor comerciale sau a altor locatii de exterior/ interior unde este nevoie de o camera cu nivel de detaliu foarte ridicat. Mai mult, modelul este compatibil cu aplicatia AXIS Digital Autotracking. Astfel, camera poate detecta in mod automat si aplica functia PTZ (pan-tilt-zoom) digital pe obiectele aflate in miscare.
Senzorul camerei ofera imagini la o rezolutie maxima de 8.3 MP/4K, la 25/30fps. Stocarea clipurilor video se poate face direct pe un card microSD/SDHC, Axis oferind aceasta solutie flexibila pentru a eficientiza costurile totale de detinere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite