Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Unul din cinci atacuri DDoS dureaza pana la cateva saptamani

15 August 2015



Una din cinci companii care au fost tinta unui atac DDoS au observat ca efectele atacului au persistat pentru cateva zile sau chiar saptamani, conform unui studiu efectuat de Kaspersky Lab si B2B International. Consecintele unui atac DDoS pot varia de la limitarea accesului clientilor la servicii online ale companiei pana la blocarea totala, dar chiar si un incident minor poate duce la pierderi financiare (media se situeaza intre 52.000 de dolari si 444.000 de dolari, in functie de marimea companiei).

Studiul a analizat raspunsurile mai multor reprezentanti ai companiilor afectate de atacuri DDoS si a umrarit durata atacului si impactul avut asupra operatiunilor desfasurate de site-urile, serviciile sau infrastructura companiei. Potrivit studiului, in 13% din cazuri, atacurile au cauzat blocarea totala a accesului la serviciile online, in timp ce 52% s-au confruntat cu intarzieri semnificative la incarcarea serviciilor. Pentru 33% dintre respondenti au existat intarzieri minore la incarcarea paginilor, iar 29% dintre atacuri au provocat esecul efectuarii unor tranzactii prin intermediul serviciului.

In cazul unui atac DDoS, Kaspersky DDoS Protection le permite companiilor sa redirectioneze temporar traficul printr-o ruta alternativa, rulandu-l prin filtre de curatare ce inlatura cererile nedorite si le transmit pe cele legitime, ca de obicei. Astfel, clientii pot continua sa utilizeze serviciul sau site-ul in mod eficient si in siguranta, chiar daca exista un atac in curs de desfasurare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Gabriel
https://dedicatserver.ro va ofera servere dedicate performante, localizate intr-un Datacenter modern din Bucuresti, unde operam propria infrastructura de retea si servere. Reteaua full mesh impreuna cu protectia DDOS si hardware Firewall asigura protectia infrastructurii si implicit a serverelor si serviciilor impotriva atacurilor informatice.
28 Aprilie 2016, 08:24:11