Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Tehnologii de ultima generatie pentru industria auto disponibile in universitatile din Romania

15 August 2015



Monopostul construit de studenţii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi ajunge la etapa din Ungaria a competiției internaționale Formula Student. Olimpiada supremă a studenților pasionați de construcția de mașini, Formula Student Ungaria va avea loc la Gyor între 20 și 23 august 2015.

CENIT, furnizor de soluții integrate de software și consultanță pentru procese operaționale în domeniul Product Lifecycle Management, sprijină logistic și cu asistență tehnică echipa T.U. Iasi Racing în vederea construcției prototipului de concurs, susţinând astfel participarea echipei la competiţia din Ungaria.

Echipa T.U. Iași Racing, formată din 11 studenți și doi profesori coordonatori ai Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, a creat un monopost care atinge suta de kilometri în doar 4,3 secunde. Proiectat, tehnologizat și asamblat în întregime prin forțe proprii, conform cerințelor Formula Student, vehiculul de 297 de kg este echipat cu un motor de 599 cmc, care îl face mai rapid decât Ferrari, Maseratti Quatro Porte sau Porche 911 GTS.

„Participarea la etapa din Ungaria a concursului Formula Student este o reală oportunitate pentru noi să aplicăm tehnologii și materiale noi și să demonstrăm că teoria noastră poate fi transformată în ceva practic. Cu această ocazie, dorim să demonstrăm că ideile și performanțele noastre se bazează pe bune cunoștințe teoretice și practice”, declară Ciprian Ciofu, Profesor Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

CENIT facilitează accesul echipei la soft-uri profesionale de lucru precum ENOVIA și CATIA V5, cele mai utillizate soluții software în industria auto internațională. Folosind aceste soluții, studenții au avut oportunitatea de a concepe, proiecta și confecționa componente esențiale pentru mașină, precum admisia, suspensia, sistemul de frânare sau caroseria și să-și planifice eficient activitățile pentru a finaliza lucrarea în termenele stabilite de organizatori.

Colaborarea dintre specialiștii CENIT și echipa T.U. Iasi Racing include și o instruire extinsă pentru utilizarea Catia V5 Assembly Design, urmată de o serie de workshop-uri, pregătire practică și consultanță tehnică.

„Obiectivul nostru privind suportul acordat echipei este de a-i apropia pe studenți de experiența practică. Suntem foarte mândri că au reușit să aplice cunoștințele practice acumulate la universitate, să depășească barierele teoreticului și să obțină rezultate tangibile. Așteptăm cu nerăbdare rezultatul participării de la Gyor și îi felicităm pentru pasiunea și perseverența dovedită”, declară Florin Şerban, General Manager CENIT România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite