Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

GE va implementa primul cloud industrial pentru date automatizate

15 August 2015



GE va lansa Predix Cloud, primul serviciu cloud creat special pentru datele industriale şi prelucrarea acestora, care va permite liniilor aeriene, spitalelor, companiilor petroliere şi altor utilizatori să capteze şi să analizeze rapid, într-un mediu securizat, mari volume de diferite tipuri de date – de la imagini RMN 3D, la datele privind noxele emise de locomotive.

Conform cifrelor companiei, până în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, care vor transmite zilnic mai mulți terabiţi de date, o imensă menajerie digitală care va include tot, de la dispozitive comerciale, cum ar fi ceasurile Apple şi termostatele Nest, la motoare cu reacţie şi centrale electrice.

Importanţa cloud-ului Predix derivă şi din faptul că datele industriale evoluează cu o viteză extrem de mare, care este departe de a se reduce în viitor. Conform estimărilor, în următorii 15 ani, pe piaţă vor fi investite 60 de trilioane de dolari în infrastructura digitală. O analiză mai rapidă şi mai eficientă a datelor într-un cloud securizat ar putea permite companiilor să economisească miliarde de dolari, anual.

Cloud-ul Predix va permite utilizatorilor să gestioneze date din diferite medii cloud, va oferi acces dezvoltatorilor de aplicaţii şi va găzdui şi date silo, conform cerințelor de reglementare.

În lume există deja centre de date, care stochează muzică, fotografii, informaţii legate de activităţile sportive şi alte date comerciale. Însă GE este de părere că datele industriale, care se dezvoltă cu o viteză de două ori mai mare decât orice alt sector, au nevoie de un cloud puternic, care să poată stoca şi prelucra informaţii, indiferent dacă acestea sunt transmise în cea mai bună formă sau nu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite