Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Symantec anunta vanzarea Veritas catre The Carlyle Group

15 August 2015Symantec anunță inițierea unui acord definitiv pentru vânzarea Veritas, compania de management al informației din companie, către un grup de investitori condus de The Carlyle Group, împreună cu GIC, fondul de investiții suveran al statului Singapore, și alți co-investitori, pentru suma de 8 miliarde de dolari cash. Tranzacția, aprobată în unanimitate de consiliul director al Symantec este planificată să se finalizeze până la 1 ianuarie 2016, urmând procesul de separare al celor două companii demarat anul trecut.

La încheierea tranzacției, Symantec estimează că va avea încasări nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari sub formă de lichidități, în urma ajustărilor post-tranzacție. Symantec își propune o abordare exhaustivă și disciplinată a gestionării resurselor financiare obținute, concentrându-se atât pe returnarea de capital către acționari, cât și pe investiții viitoare în companie.

Consiliul Director al Symantec a aprobat o creștere de 1,5 miliarde de dolari a programului existent de răscumpărare a acțiunilor, acesta ajungând la un total de 2,6 miliarde de dolari, din care 2 miliarde de dolari va fi suma returnată acționarilor pe o perioadă de 18 luni după finalizarea tranzacției. Consiliul a stabilit, de asemenea, că Symantec își va menține dividendele trimestriale la 0,15 dolari per acțiune, ceea ce va însemna o creștere în ansamblu a ratei profitului distribuit al companiei în urma separării celor două companii. Între răscumpărările de acțiuni și dividende, Symantec anticipează că va returna acționarilor aproximativ 120% din încasările în urma vânzării, după plata taxelor.

Consiliul Director al Symantec a analizat mai multe opțiuni strategice pentru maximizarea valorii Veritas. La decizia că acordul de vânzare este în interesul acționarilor Symantec, consiliul director al companiei a avut în vedere, printre altele, faptul că:
• Tranzacția oferă și generează cea mai bună valoare a afacerii Veritas pentru acționari și asigură certitudine în evaluarea Veritas ca afacere de sine stătătoare, asigurând companiei susținerea financiară pentru dezvoltarea strategică viitoare.
• Tranzacția oferă Symantec lichidități importante pentru a continua investițiile organice și anorganice în industria cu o creștere accelerată a produselor și serviciilor de securitate și pentru a sprijini inițiativele de restituire a capitalului prin achiziționarea de acțiuni și dividendele acestora. Symantec a returnat mai mult de 10 miliarde de dolari acționarilor săi în ultimii zece ani și își păstrează angajamentul de a returna câștiguri cash semnificative acționarilor.
• Certitudinea ridicată a vânzării simplifică procesul de separare a celor două companii pentru clienții, partenerii și angajații Veritas.

În același timp, The Carlyle Group a anunțat că Bill Coleman și Bill Krause vor deveni CEO și, respectiv, Chairman ai Veritas, după încheierea tranzacției.

Tranzacția va fi supusă unor aprobări normative și altor condiții pentru finalizare.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite