Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Jumatate din platile online cu cardul din Romania se fac din Capitala

30 August 2015Peste 60% din totalul tranzacțiilor online cu cardul procesate în prima jumătate a anului au fost realizate de către bărbați, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost realizate din București, arată datele NETOPIA mobilPay.
Circa 62% din totalul plăților online intermediate de companie de la începutul anului au fost realizate de către bărbați, majoritatea lor, peste 40%, cu vârste cuprinse între 25 și 34 ani. Informațiile NETOPIA arată că bucureștenii sunt, în continuare, cei mai fideli utilizatori ai plății online cu cardul, peste 50% din toate tranzacțiile intermediate de companie de la începutul lui 2015 provenind din Capitală.

Următoarele orașe în care se plătește considerabil online sunt Cluj – Napoca, cu o pondere de 5%, Timișoara – cu 4,9% din totalul tranzacțiilor online procesate anul acesta, respectiv Iași, Constanța și Brașov, fiecare cu o pondere de aproximativ 3%.
În ceea ce privește vârstele celor care optează pentru plata online, circa 46% au între 25 și 34 de ani, urmați de cei între 35 și 45 ani (ușor peste 22%) și de tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani (17%).
Cei care folosesc cel mai puțin cardul online, pentru cumpărăturile pe Internet, sunt seniorii cu vârste de peste 55 ani (4%), în timp ce doar 2% dintre cei care au peste 65 de ani plătesc online.
Referitor la achizițiile de pe Internet, acestea se îndreaptă, cu precădere, către produse și servicii din zona turismului, utilităților, digital și IT&C.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite