Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Huawei trimite opt studenti romani la specializare, in China

30 August 2015



Huawei continuă sprijinul acordat studenților români prin programe educaționale, realizate în parteneriat cu Guvernul României. Huawei a trimis la specializare în China și anul acesta, începând cu data de 21 august, opt studenți de la Universități tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca, în cadrul programului „Telecom Seeds for the Future”.

Pe durata programului, studenții români vor participa la cursuri de limbă și cultură chineză și la cursuri de formare profesională în cadrul sediului central al Huawei Technologies din Shenzen, vor avea acces la cele mai inovatoare tehnologii pentru a înțelege tendințele actuale ale industriei IT&C, precum și de a explora orașe din China, beneficiind de o experiență multiculturală.
Proiectul este susținut atât de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, cât și de Ministerul pentru Societatea Informațională și reprezintă o oportunitate pentru studenți de a înțelege tendințele actuale din domeniul IT&C, reprezentând, de asemenea, un angajament pe termen lung pe care Huawei și l-a asumat, acela de a investi în viitoarele talente locale.

Principalul obiectiv al acestui program îl va reprezenta vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen, unde tinerii vor beneficia de sfaturile și consultanța specialiștilor Huawei și vor avea acces la tehnologie de ultimă generație.
Cei opt studenți români care participă la acest program sunt Pădurariu Maria de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Mihaela Pavăl de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Mihai Glodeanu de la Facultatea De Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova, Andrei Dinu de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Alexandru Iorga, Ramona Obreja, Iulia Necșulescu și Andreea Munteanu de la Universitatea Politehnica București. Cei opt studenți au efectuat un stagiu de practică și internship în cadrul Huawei România, fiind aleși datorită rezultatelor foarte bune pe care le-au înregistrat pe parcursul desfășurării proiectelor interne din companie, dedicate lor.
Huawei intenționează să-și extindă amprenta locală prin creșterea numărului de angajați și a resurselor locale, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC) și investind în comunitățile locale, prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite