Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

UniCredit Leasing a revenit la vanzarile de dinainte de inceperea crizei

30 August 2015UniCredit Leasing, a ajuns la finalul primului semestru din 2015 la un volum total de noi finantari (leasing financiar si operational) de 162 milioane de euro (valoare de achizitie) – cifra comparabila cu cea inregistrata in perioada similara a anului 2008.
Pe segmentul Auto (autoturisme și autovehicule comerciale si utilitare), compania a avut o crestere de 25% fata de perioada similara a anului trecut.
Atentia sporita acordata activitatii de finantare de vehicule > 3.5 tone a fost continuata si in 2015, aceasta linie de activitate inregistrand o crestere de 31% fata de S1 2014.
Buna performanta a vanzarilor noi a contribuit la cresterea volumului de finantari existente in portofoliu la finalul primului semestru din 2015 cu 10 % fata de S1 2014, ajungand la suma totala de 644 milioane de euro.
Pentru sustinerea evolutiei pozitive a activelor, la sfarsitul semestrului I din 2015 UniCredit Leasing si-a marit fondurile proprii, prin cresterea capitalului social la suma de 20 milioane de euro.

„Prima jumatate din 2015 a readus volumul total de finantari noi incheiate la un nivel comparabil cu cel din perioada similara a anului 2008, inainte de momentul de debut al crizei financiare internationale – in principal pe fondul rezultatelor foarte bune din segmentul auto, din agricultura, echipamente medicale si IT. Pentru UniCredit Leasing, aceste evolutii inseamna, o data in plus, consolidarea pozitiei de lider detasat al pietei de leasing din Romania”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite