Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Intel prezinta cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core

02 Septembrie 2015Intel Corporation a prezentat cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core. Acestea sunt cele mai performante procesoare de până acum ale companiei. Lansarea marchează un punct de cotitură în relația utilizatorilor cu computerele. Noile procesoare Intel Core oferă performanță îmbunătățită și noi experiențe captivante cu cel mai redus consum de energie de până acum și permit lansarea celei mai variate game de dispozitive – de la Intel Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 în 1 și sisteme All-in-One de înaltă rezoluție la stații de lucru mobile.

Peste 500 de milioane de computere utilizate în prezent sunt mai vechi de patru până la cinci ani sau mai mult. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu țin mult timp și nu pot beneficia de noile experiențe disponibile în prezent. Bazate pe noua microarhitectură Skylake pe 14nm, cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core oferă o performanță de două ori și jumătate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafică de 30 de ori mai bună pentru gaming și experiențe video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumătate din grosimea și greutatea celor aflate în prezent pe piață, pot porni mai rapid și avea o baterie care ține aproape toată ziua.


„Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă cel mai important avans în computing de până acum”, a spus Kirk Skaugen, Vicepreședinte Senior și General Manager al Client Computing Group, Intel. „Sistemele bazate pe noile procesoare au un grad mare de răspuns, performanță, autonomie și securitate crescute. De asemenea, permit experiențe noi, precum logarea cu fața folosită drept parolă sau un asistent personal care să răspundă la vocea utilizatorului. Combinația între procesoarele din a șasea generație a gamei Intel® Core™, Windows 10 și noile sisteme oferite de producători face ca acesta să fie cel mai bun moment pentru a cumpăra un nou computer”, a mai spus reprezentantul Intel.

Această nouă generație de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel Core i5, care oferă multitasking îmbunătățit cu 60% și gama de procesoare Intel Xeon E3 pentru stații mobile de lucru. Noile procesoare aduc o performanță grafică pentru experiențe vizuale de înaltă calitate în gaming, precum și creare de conținut 4K și playback media. Noua tehnologie Intel Speed Shift îmbunătățește nivelul de răspuns al sistemelor mobile, astfel încât utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede1.

Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core ajută la optimizarea anumitor elemente ale Windows 10 precum Cortana și Windows Hello pentru o interacțiune mai naturală cu tehnologia.

În următoarele luni, Intel intenționează să ofere peste 48 de procesoare din cea de-a șasea generație Intel Core, cu grafică Intel Iris și Iris Pro, procesoare din gama Intel Xeon E3-1500M pentru stații mobile de lucru și procesoare Intel vPro din a șasea generație pentru segmentul business și enterprise. O serie de dispozitive cu modele variate este disponibilă acum sau va fi în lunile următoare de la producătorii din întreaga lume. În plus, Intel oferă peste 25 de produse pentru IoT cu 7 ani durată de viață garantată și Error Correcting Code (ECC) la multiple niveluri TDP. Industrii precum cea de retail, medicală, industrială, supraveghere și securitate digitală vor beneficia cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core și vor include o serie variată de designuri IoT.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite