Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Profesor din Romania, castigator al premiului international al European Schoolnet

02 Septembrie 2015



Samsung Electronics premiază un profesor din Brașov care a participat la cursul online de „Utilizare creativă a tabletelor în şcoli”, în cadrul Academiei European Schoolnet. Diana Constantin predă la liceul „Petru Rareș” din Brașov și a fost unul din cei trei profesori din Europa care au primit acest important premiu internațional, însoțit de o tabletă Samsung Tab A din partea Samsung Electronics.

Aproape 3.500 de profesori au participat la MOOC, un program care îi învață să utilizeze cu încredere device-uri în procesul de predare. La sfârșitul cursului, 76% dintre participanți au afirmat că metodele au dat roade și au folosit tehnologia mai eficient în sala de clasă. Formarea lor online a presupus un mix de activități, atât practice, cât și bazate pe resurse de învățare online. Conținutul cursului pornește de la proiectul Schoolnet European Creative Classroom Lab, în parteneriat cu Samsung. Profesorii participanți și-au dezvoltat cunoștințele de tehnologie, au primit feedback de la experți, au fost încurajați să inoveze în clasă și, totodată, au beneficiat de un schimb de experiență practic între cadre didactice din toată Europa, cu privire la rolul tehnologiei în educație.

Diana Constantin, cea care a adus premiul în România, crede că „tabletele pot contribui la realizarea unor ore mai captivante, mai interesante, și, deloc de neglijat, la dezvoltarea creativității elevilor, a receptivității acestora, precum și a capacității de exprimare. Folosirea acestora oferă o perspectivă inedită și o alternativă valoroasă predării convenționale, pentru că experiența de învățare este personalizată.Putem demara proiecte de cercetare, documentate prin imagini și informații filtrate prin percepția și experiența fiecărui elev în parte, iar la sfârșit dezbatem rezultatul în clasă.Activitățile pe tabletă sunt vii, inovatoare, diferite și extrem de atrăgătoare pentru elevi; ele spulberă monotonia și lasă loc interactivității și creativității”, continuă Diana Constantin.
Academia European Schoolnet este o platformă online pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din Europa. În primul an de funcționare, 10 cursuri au fost gândite de profesori pentru profesori și 14.000 de participanți au fost implicați în proiect. Mai mult de jumătate dintre ei au peste 16 de ani de experiență în predare. Cursul de două luni de „Utilizare creativă a tabletelor în școli” a generat cel mai mare număr de participanți și cea mai mare rată de cursuri completate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite