Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Internet of Things de la Samsung prinde viata la IFA 2015

06 Septembrie 2015



Samsung Electronics a prezentat, la IFA Berlin, strategia Internet of Things și felul în care IoT va fi implementat, interconectând o serie de dispozitive și servicii. Cele mai noi contribuții Samsung adresate ecosistemului IoT, aflat într-o continuă dezvoltare, sunt puternic înrădăcinate în filosofia de bază a companiei pentru IoT: deschidere, colaborare între industrii și nevoia de inovații relevante pentru oameni.

„Pentru Samsung, IFA 2015 este despre Internet of Things. Suntem convinși că IoT va revoluționa industria electronicelor de larg consum, iar aceasta este oportunitatea noastră de a le prezenta utilizatorilor evoluțiile tehnologice din ultimul an. În fiecare an, Samsung vinde peste 300 de milioane de produse pe piața europeană. Astăzi, produsele noastre sunt folosite de 85 de milioane de europeni, atât acasă, cât și la locurile lor de muncă. Nicio organizație nu se îndoiește de faptul că dezvoltarea se bazează nu pe tehnologie, ci pe așteptările oamenilor. Viziunea noastră este aceea a unui IoT care se sincronizează cu viețile noastre, un IoT al nostru”, a declarat Dr W.P. Hong, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics.

Samsung SmartThings a lansat o nouă serie de dispozitive IoT, mai puternice și mai ușor de folosit, care vor fi disponibile la nivel global.

Alex Hawkinson, fondator și CEO SmartThings, a declarat că, pentru ca Internet of Things să aibă succes, dispozitivele IoT trebuie să fie foarte intuitive și ușor de folosit și, în același timp, să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a-și personaliza și de a accesa instrumente, funcții și aplicații care să le ofere siguranță și încredere atunci când nu sunt acasă. Noul hub Samsung SmartThings, senzorii și versiunea actualizată a aplicației au fost lansate astăzi în SUA, în săptămâna ce urmează vor fi lansate în Marea Britanie, iar în 2016 în Europa.

Noul hub Samsung SmartThings are un procesor mai puternic, care permite monitorizarea video și include și o baterie de rezervă cu durată de viață de până la 10 ore, în caz de întrerupere a curentului electric. Îmbinând nevoia de intimitate cu cea de securitate, capacitatea de monitorizare video le permite utilizatorilor să acceseze oricând, prin livestream, ceea ce se întâmplă în casele lor, însă înregistrează și salvează videoclipurile doar atunci când este detectată o mișcare neobișnuită.

SmartThings introduce și o nouă soluție numită „Smart Home Monitor”, care oferă acces și control în cazuri de intrare nedorită sau în cazuri de urgență, precum incendii sau fum, inundații sau scurgeri de gaze și alte situații casnice similare, trimițând notificări în timp real și videoclipuri de pe mai multe camere video, prin aplicația SmartThings.

Samsung își propune să dezvolte ecosistemul UHD prin parteneriate cu companii precum Amazon, Netflix, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland și Videoload, precum și prin parteneri de difuziune din Europa, inclusiv Canal Plus, British Telecom (BT) și HD+, care sunt vitali pentru crearea și livrarea de conținut UHD la nivel global.

Prin parteneriate cu lideri globali din domeniul UHD, Samsung introduce transmisia UHD, pentru ca telespectatorii să se poată bucura de emisiunile și programele preferate la cea mai bună calitate a imaginii.

În plus, Samsung a încheiat un parteneriat cu Gamefly pentru a lansa Gamefly Streaming, un serviciu bazat pe abonament, care aduce jocurile preferate în casele utilizatorilor, fără ca aceștia să aibă nevoie de console, cabluri sau discuri. Gamefly funcționează prin streaming pe internet, oferind jocuri precum Batman: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 și HITMAN Absolution, toate disponibile direct pe Smart TV-urile Samsung.

Samsung WW8500 AddWash este prima mașină de spălat din lume care le permite utilizatorilor să adauge rufe în orice moment al ciclului de spălare, datorită ușii inovatoare „Add Door”. O simplă apăsare a butonului de pauză oprește rotirea cuvei și permite adăugarea hainelor, fie că este vorba despre echipamentul de fotbal care trebuie să fie pregătit pentru ziua următoare sau haine pe care ai uitat să le pui de la început. Totodată, AddWash oferă un nou nivel de protecție țesăturilor fine pentru care este recomandată spălarea manuală. Acestea pot fi adăugate în mașina de spălat chiar înainte de ciclul de clătire.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite