Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel Compute Stick si Intel Next Unit of Computing sunt cele mai mici PC-uri cu tehnologie Intel

23 Septembrie 2015Intel salută venirea toamnei cu o ofertă specială la cele mai mici PC-uri ce integrează procesoarele companiei. Este vorba despre Intel Compute Stick, care măsoară doar 10 cm, și Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), mini PC-ul care ocupă incredibil de puțin spațiu și oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic.
Intel Compute Stick este disponibil la Altex și eMAG la prețul de 644,99 lei. Este dotat cu procesor quad-core Intel Atom, 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows 8.1 preinstalat. Mini PC-ul transformă orice TV sau monitor HDMI într-un computer complet funcțional. Datorită Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, prin Wi-Fi. Pentru Intel Compute Stick utilizatorii pot face upgrade gratuit la Windows 10, noul sistem de operare construit pentru o interacțiune nouă cu dispozitivele și pentru experiențe personale și imersive.

O altă formă inovatoare a PC-ului este Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), disponibil în mai multe variante, bazate pe procesoare Intel Celeron, Intel Core i3, Intel Core i5 sau Intel Core i7. Cel mai accesibil Intel NUC cu procesor Intel Celeron este la Altex, la 899,9 lei, în timp ce unul ce răspunde tuturor sarcinilor de lucru acasă, cu procesor Intel Core i5, costă 1.999,99 de lei la eMAG.

Intel Compute Stick și Intel Next Unit of Computing sunt cele mai noi forme ale PC-ului, care aduc performanța dorită de utilizator, ocupând incredibil de puțin spațiu acasă. Ambele mini PC-uri sunt create pentru a da un nou ințeles divertismentului de acasă, utilizatorul având posibilitatea de a lucra, de a crea și de a se juca de oriunde în casă.
Cele două mini PC-uri vin cu noutatea absolută în materie de computing la distanță, fără cabluri. Intel Remote Keyboard este o aplicație creată special pentru cele două mini PC-uri Intel. Este disponibilă gratuit în App Store și Google Play. Tranformă tableta sau smartphone-ul în telecomandă, permițându-i utilizatorului să controleze PC-ul de la distanță din orice loc al casei.
Intel Remote Keyboard se instalează rapid, în patru pași simpli. Se descarcă aplicația pe smartphone sau tabletă, se instalează Intel Remote Keyboard host app de pe Intel Download Center pe Intel Compute Stick sau Intel NUC, se deschide aplicația pe dispozitivul mobil, se selectează computerul din lista de device-uri și se scanează codul QR de pe ecranul PC-ului.

Intel Remote Keyboard oferă tastatură QWERTY completă, inclusiv tastele ctrl, alt, esc pentru Windows, trackpad care include click dreapta și stânga, scroll bar.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite