Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Schneider Electric lanseaza in Romania o noua generatie de produse inovatoare pentru domeniul industrial

23 Septembrie 2015



Schneider Electric lansează pe piaţa din România gama de variatoare de turaţie Altivar Process, precum şi Altivar 1200, o nouă gamă de convertizoare de frecvenţă pentru aplicaţii de medie tensiune, cu puteri de până la 16.2 MW. Cele două noutăţi din portofoliul Schneider Electric, dezvoltate cu scopul optimizării performanţelor utilajelor industriale, vor asigura un consum redus de energie pentru companiile care activează în domeniul industrial.

„Schneider Electric continuă să susţină activitatea companiilor din industrie prin dezvoltarea şi actualizarea portofoliului său, aducând, pe piaţa din România, produse de ultimă generaţie. Pe termen lung, noile game lansate, Altivar Process şi Altivar 1200, vor ajuta piaţa produselor de profil să atingă un nou nivel de performanţă şi vor deveni game de referinţă în domeniul echipamentelor industriale”, a declarat Răzvan Copoiu, Vicepreședintele Diviziei Industrie din cadrul Schneider Electric România și Republica Moldova.

Noua gamă de variatoare de viteză Altivar Process oferă flexibilitate, astfel că produsele sale pot fi utilizate atât în industria apei, industria minieră, industria petrolului şi gazelor, cât şi în industria alimentară. De asemenea, noile echipamente din gama Altivar Process sunt adaptabile cerinţelor clienţilor, fiind disponibile în versiuni diferite de montare pe perete, integrate în cofret și cu amplasare pe podea, cu grade de protecție IP 21, IP 23, IP 54 și IP 55.

Una dintre pricipalele caracteristici ale noilor produse din gama Altivar Process este faptul că asigură o monitorizare optimă a proceselor industriale printr-o reacţie imediată datorată monitorizării încorporate a pompei. Totodată, echipamentele din gama Altivar Process notifică clientul asupra punctelor critice de funcționare fără a utiliza senzori suplimentari şi integrează procesele cu controlul presiunii, al debitului și al nivelului, inclusiv compensarea pierderilor de debit.

Toate produsele Schneider Electric propun soluţii de economisire a energiei, inclusiv gama de produse Altivar Process, care oferă, fără costuri suplimentare, economii de energie de până la 40% în standby datorită funcționării inovatoare ‘‘Stop&Go’’. De asemenea, gama Altivar Process asigură eficiență energetică optimă pe întreaga durată de viață, printr-un control inteligent al ventilatoarelor interne şi prin monitorizarea şi afișarea grafică a consumului de energie.

Variatoarele de turaţie din gama Altivar Process sunt uşor accesibile prin interfața server web încorporat, bazată pe rețeaua Ethernet, oferind monitorizarea procesului cu instrumentele de lucru curente. Totodată, asigură vizibilitatea consumului de energie şi acces local, în orice moment, de pe PC, tabletă sau smartphone.

Cea de-a doua gamă de produse lansate de Schneider Electric, variatoarele de viteză de medie tensiune, Altivar 1200, ajută la extinderea gamei de produse destinate distribuţiei electrice, controlului automatizat şi sistemelor de control din portofoliul companiei. Produsele din această gamă acoperă toate tipurile de aplicaţii din industrie.
Altivar 1200 se bazează pe un transformator integrat compact care presupune utilizarea unui număr redus de cabluri şi o punere în funcţiune mai simplă pentru utilizatorul industrial.

Convertizoarele de frecvenţă din gama Altivar 1200 sunt fiabile, oferind posibilitatea de a personaliza interfaţa şi sistemul de control al produsului, ceea ce asigură un control integrat. Mai mult, produsele din această gamă beneficiază de protecţie împotriva căderilor de tensiune şi funcţionarea sistemului timp de 30 de minute de la întreruperea alimentării.

Gama de produse Altivar 1200 beneficiază de o tehnologie de înaltă performanţă care permite un randament eficient de 98.5% al invertorului şi o poluare cu armonici nesemnificativă, ceea ce prezintă avantaje în funcţionarea optimă a motorului produsului şi generarea unei energii curate, în urma operării în 18-54 de pulsuri.

Oferta produselor Altivar 1200 se poate adapta aproape tuturor tipurilor de reţea şi poate fi integrată în orice arhitectură de medie tensiune.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite