Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Au inceput inscrierile pentru Concursul de Inovatie Telekom

23 Septembrie 2015



Concursul de Inovaţie Telekom caută din nou soluţii inovatoare din întreaga lume. Telekom Romania și organizatorii concursului invită startup-urile şi dezvoltatorii de proiecte inovatoare să își înscrie aplicaţiile până pe data de 15 octombrie pe www.telekom-innovation-contest.com, la una dintre cele trei categorii ale concursului. Competiţia oferă oportunitatea de a participa la expoziţia dedicată inovaţiei care se desfăşoară la Budapesta (Innovation Expo), startup-urile având astfel posibilitatea de a interacţiona cu experți din organizația de business a Deutsche Telekom.
Înscrierile se pot face până pe 15 octombrie, startup-uri şi dezvoltatori de soluţii inovatoare din întreaga lume fiind invitați să-şi depună proiectele. Proiectele pot fi înscrise în trei categorii, definite în funcţie de ariile de interes Deutsche Telekom: Smart Data Analytics, Future Communication sau Industry 4.0 / IoT. Având în vedere că Deutsche Telekom urmăreşte să identifice proiecte în faza de maturitate, va trebui ca echipele să prezinte un prototip cel puţin funcţional.

Pentru prima dată, echipele care se înscriu în concurs au şansa de a participa la evenimentul exclusivist care se desfăşoară în Budapesta, pe 12 noiembrie. În cadrul „Innovation Expo” a fost creată o platformă care să faciliteze interacţiunea dintre startup-uri şi grupul Deutsche Telekom. În afară de spaţiul expoziţional din cadrul evenimentului, echipele sunt invitate să îi cunoască pe factorii de decizie pe segmentul Telekom dedicat companiilor, dar și pe partenerii şi reprezentanţii companiilor din grup.
„Pentru Deutsche Telekom, startup-urile reprezintă o sursă importantă de iniţiative şi suntem în permanenţă în căutare de antreprenori. Suntem nerăbdători să vedem ce idei geniale vom descoperi la expoziţia din Budapesta“, a afirmat Dr. Heinrich Arnold, Senior Vice President Innovation & Laboratories Deutsche Telekom şi Global Head Telekom Innovation Laboratories.

Prima ediţie a concursului de Inovaţie Telekom a avut loc în anul 2013, la iniţiativa Telekom Innovation Laboratories din Berlin, T-Mobile Polonia şi Magyar Telekom Ungaria. Din anul 2014, competiţia este susţinută şi de toate incubatoarele Deutsche Telekom - hub:raum din Berlin, Cracovia şi Tel Aviv, alături de Kitchen Budapesta şi UQBATE, un program destinat angajaţilor.

Ediţia de anul acesta a competiţiei a fost lansată în cadrul Startup Night, cel mai mare eveniment dedicat ecosistemului de startup-uri din Berlin, pe 5 septembrie, la sediul Telekom din Berlin. Heinrich Arnold a inaugurat oficial competiţia şi a înmânat primul Wild Card. Echipele participante la Startup Night au avut astfel ocazia să se înscrie direct la Innovation Expo Budapesta.
Experţii din juriu au desemnat câştigătoare soluţia shopboostr din Berlin, iar CEO-ul şi cofondatorul startup-ului, Dimitri Haußmann, a primit cardul. Soluţia dezvoltată de shopboostr creşte rata de conversie a magazinelor online folosind un sistem algoritmic complex bazat pe analiza datelor şi a comportamentelor pentru a oferi produse individualizate și stimulente pentru achiziții.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite