Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

Studiu SAP: Reticenta companiilor fata de securitatea datelor in cloud a scazut sub 30%

23 Septembrie 2015



Potrivit unui studiu realizat de SAP, în colaborare cu Oxford Economics, în ultimii trei ani, la nivel internațional, gradul de reticență a companiilor față de securitatea datelor în cloud a scăzut de la 80% la sub 30%. În plus, tot mai multe companii la nivel internațional înțeleg beneficiile tehnologiei cloud: 60% dintre acestea utilizează soluții cloud pentru managementul și analiza datelor, iar 75% consideră cloud-ul ca fiind principala sursă de inovare și dezvoltare.

Rezultatele studiului arată că, pe măsură ce companiile continuă să investească, acestea își dezvoltă și o viziune mai realistă asupra procesului de implementare a soluțiilor în cloud. Astfel, dacă în urmă cu trei ani, principala preocupare a 80% dintre companii era securitatea datelor în cloud, în prezent ponderea acestora a scăzut la 27%. De asemenea, preocuparea față de respectarea reglementărilor a scăzut de la 63% în 2012 la 58% în prezent.

În același timp, preocupările legate de securitate au devenit tot mai specifice, pe fondul experienței crescute în implementarea soluțiilor în cloud. Mai exact, în timp ce grija față de securitatea datelor companiei și a datelor clienților a scăzut, s-a înregistrat o creștere a preocupărilor referitoare la securitatea proprietății intelectuale, accesarea datelor de către persoane neautorizate, furturile de identitate, atacurile cibernetice și securitatea interfețelor pentru programarea de aplicații.

„Diminuarea reticențelor față de tehnologia cloud arată că tot mai multe companii înțeleg beneficiile acestor soluții pentru obținerea rapidă a unui avantaj competitiv și dezvoltarea afacerilor, și asistăm astfel la creșterea adopției utilizării tehnologiei cloud. Aceste tendințe, chiar dacă s-au manifestat până acum cu precădere pe plan extern, conduc și la maturizarea companiilor locale în abordarea tehnologiilor cloud, acestea concurând deja pe piața globală cu companii din țările dezvoltate”, a declarat Dragoș Petrea, Channel Lead, South East Europe, SAP.

În ceea ce privește modul în care soluțiile cloud sunt utilizate la nivelul companiilor, studiul a arătat că 60% dintre acestea utilizează soluțiile cloud pentru managementul și analiza datelor, 75% dintre companii consideră cloud-ul ca fiind principala sursă de inovare și dezvoltare, în timp ce 61% sunt de părere că vor dezvolta noi produse și servicii în următorii trei ani.

Studiul Oxford Economics s-a concentrat și pe identificarea modului în care companiile abordează utilizarea soluților cloud cu scopul de dezvolta noi modele de afaceri. Astfel, tot mai mulți executivi de top au manifestat o abordare mult mai matură asupra utilizării soluțiilor cloud, iar așteptările față de impactul pe care acestea îl pot avea asupra modului în care desfășoară afacerile sunt mult mai realiste.

În acest sens, 84% dintre companii consideră că, prin utilizarea soluțiilor în cloud, departamentele interne pot deține controlul direct, fie că este vorba de vânzări, marketing, comunicare sau suport clienți. De asemenea, 81% dintre companii consideră un beneficiu faptul că soluțiile în cloud contribuie la simplificarea infrastructurii IT, în timp ce 83% dintre acestea văd ca pe un beneficiu major îmbunătățirea proceselor interne.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite