Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Symantec securizeaza peste un miliard de dispozitive Internet of Things

23 Septembrie 2015Symantec protejează peste un miliard de dispozitive Internet of Things (IoT) precum televizoare, mașini, contoare inteligente sau infrastructură critică, și dezvoltă inițiative importante pentru creșterea securității utilizatorilor de dispozitive permanent conectate la internet, estimate să depășească 25 de miliarde până în 2020.

„Odată cu creșterea numărului de dispozitive inovatoare IoT apar noi riscuri de securitate cibernetică. Internet of Things reprezintă următoarea frontieră pentru atacurile informatice. În industria autovehiculelor, spre exemplu, hackerii pot conduce o mașină și apăsa pe frână chiar din fața calculatorului. Symantec încheie în prezent parteneriate cu producători din industriile auto, controlului industrial și semiconductoarelor, în plus față de activitatea companiei în domeniii precum sănătate sau comerț, pentru a asigura securitate sporită consumatorilor”, spune Shankar Somasundaram, senior director în divizia Internet of Things Security din cadrul Symantec.
Portofoliul Symantec în domeniul Internet of Things include:

- Securitatea dispozitivelor prin intermediul soluției de Protecție Integrată a Sistemelor Critice: Cea mai nouă soluție a Symantec protejează dispozitivele Internet of Things împotriva atacurilor de tip zero-day și previne compromiterea acestora prin blocarea software-ului integrat în dispozitiv atunci când sunt detectate tentative de atac. În același timp, Symantec a încheiat un parteneriat cu Wincor Nixdorf, lider mondial în furnizarea de soluții și servicii IT în domeniul bancar și în industria comerțului, precum și cu alți producători importanți din ecosistemul industrial și al autovehiculelor.

- Roots of Trust IoT și Certificate pentru Dispozitive: Symantec colaborează cu cei mai mari furnizori de cipuri din lume și cu parteneri din aria bibliotecilor criptografice, cum ar fi Texas Instruments și wolfSSL, pentru a integra securitatea avansată la nivel de hardware. Aceste parteneriate îmbină autoritatea de certificare a Symantec cu motoarele integrate ale partenerului, pentru a asigura încredere și securitate ridicată prin “Roots of Trust”, elementele esențiale ale dispozitivelor pentru criptarea sigură și autentificarea informațiilor.

- Certificate pentru Semnare de Cod și Servicii de Securizare a Aplicațiilor: Pentru a garanta rularea autorizată a codului pe dispozitivele Internet of Things, Symantec furnizează certificate de securitate la nivel de cod și o soluție de autentificare ca serviciu în cloud pentru o serie de tipuri de cod relevante pentru dispozitivele Internet of Things.
Planurile de viitor ale Symantec pentru a sprijini mediul de business să asigure securitatea dispozitivelor IoT includ introducerea de noi tehnologii, cum ar fi un portal pentru gestionarea securității Internet of Things cu ajutorul unei singure interfețe și analiza securității pentru detectarea proactivă a anomaliilor care ar putea indica atacuri ascunse asupra rețelelor Internet of Things.

Totodată, pentru a susține inovația în domeniul securității IoT, Symantec a anunțat recent un parteneriat cu Frost Data Capital prin care își propune să contribuie la dezvoltarea noilor companii, oferindu-le acces la finanțare, resurse și expertiză.
Ca parte a unui incubator de afaceri susținut de cele două companii prin intermediul metodologiei și proceselor inovatoare dovedite, precum și expertiză solidă în analiza volumelor mari de date și Internet of Things, companiile nou înființate vor avea oportunitatea să colaboreze cu Symantec pentru a face față celor mai complexe amenințări din domeniul securității cibernetice.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite