Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Parteneriat FAO-MasterCard

24 Septembrie 2015



Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din cadrul Națiunilor Unite și MasterCard își unesc forțele pentru a crea o nouă alianță inovativă cu misiunea de a combate foametea.

Un nou acord de parteneriat semnat, la sediul FAO, de José Graziano da Silva, Director General FAO, și Walt Macnee, Vice-Președinte MasterCard, pune bazele unui efort mutual susținut, în vederea dezvoltării unor sisteme de plată simple și eficiente, care să sprijine micii fermieri și familiile sărace. Printre alte activități, colaborarea va explora modurile prin care pot fi oferite credite sau bani gospodăriilor, pentru cumpărături de bază și pentru resurse necesare lucrărilor agricole pe piețele locale, susținând astfel economiile locale și echipând comunitățile marginalizate economic cu instrumente financiare.

Efortul va beneficia de faptul că cele două organizații au puncte forte care se completează reciproc: expertiza în materie de tehnologie a plăților a MasterCard, respectiv accesul global și palmersul FAO în combaterea foametei și a malnutriției.

Primul efort comun al partenerilor va avea loc în tabăra de refugiați din Kakuma, în districtul Turkana din Kenya, unde sunt găzduiți, momentan, 170.000 refugiați care și-au abandonat domiciliile din țările învecinate, ca urmare a războaielor și actelor de violență. Rezidenții taberei vor primi carduri preplătite prin care vor putea să cumpere mangal, produs de comunitatea gazdă și certificat ca fiind produs în condiții ecologice și de sustenabilitate. Planul este menit să majoreze veniturile rezidenților din regiunea Turkana, să reducă tensiunile sociale dintre rezidenți și refugiați, precum și să reducă impactul asupra mediului.

MasterCard va furniza expertiza tehnologică, precum și o contribuție financiară semnificativă, pentru a iniția ciclul de afaceri prin dotarea a 1.240 de gospodării ale comunității gazdă cu cuptoare de făcut mangal, cât și 7.000 de gospodării pentru refugiați cu cuptoare eficiente energetic și credite pentru a achiziționa un sfert din necesarul anual de mangal.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite