Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Solutiile Ericsson accelereaza ritmul de adoptie al Internetului tuturor Lucrurilor

24 Septembrie 2015



Modernizarea rețelelor mobile din toată lumea și soluțiile tehnologice care fac posibil acest proces vor contribui la adoptarea la scară largă a Internetului tuturor Lucrurilor
Noile soluții software Ericsson vor susține dezvoltarea unor dispozitive cu prețuri mai mici, vor extinde duratele de viață a bateriei, vor îmbunătăți acoperirea telecom în interiorul clădirilor și în zonele rurale și vor contribui la prioritizarea serviciilor susținute de rețele

În ultimii 20 de ani s-a lucrat la dezvoltarea unei rețele mondiale de Internet al tuturor Lucrurilor (IoT), o rețea extinsă, sigură și fiabilă care ne ajută să conectăm lucrurile din jurul nostru și să comunicăm cu ele. Rețelele mobile acoperă deja 90% din populația lumii însă, în ciuda acestei cifre impresionate, există încă o serie de bariere pentru ca acest Internet of Things să fie adoptat la scară largă așa cum ne-am dori. Ericsson răspunde acestor provocări printr-o serie de soluții software noi și inovații de ecosistem care vor ajuta la accelerarea ritmului de adopției al IoT.

În prezent, există deja peste 230 milioane de abonamente mobile M2M pentru dispozitive IoT, însă adopția lor și mai extinsă a fost limitată de costul ridicat al acestor dispozitive, durata limitată de viață a bateriei și problemele acoperirii mobile bune în interiorul clădirilor sau în zonele rurale.

Noul program software Ericsson IoT Networks Software 16B permite:
- Reducerea costurilor dispozitivelor IoT – Noul software suportă tehnologie LTE Category 0 cu operare half-duplex în FDD, limitând funcționalitatea și capabilitățile rețelei la cele cerute specific de aplicațiile IoT, precum senzori cu aplicabilitate largă sau implementări de tip smart meter. Complexitatea redusă conduce la scăderea cu până la 60% a costurilor dispozitivelor.
- Durată mai lungă a bateriei – O durată de viață a bateriei de 10 ani reprezintă unul dintre obiectivele tehnologiei 5G, iar Ericsson introduce două upgrade-uri de software pentru eficiență energetică ce vor permite atingerea acestui obiectiv pe toate dispozitivele IoT din prezent. Device Power-Saving Mode pentru LTE și GSM reprezintă o capabilitate nouă de conservare a energiei ce introduce o stare de „somn adânc”, în timp ce Extended Discontinuous Reception (DRX) pentru GSM extinde ciclurile de somn în modul inactiv.
- Acoperire mai bună pentru interior – Software-ul de extindere a acoperirii GSM asigură îmbunătățirea acesteia, făcând posibilă utilizarea aplicațiilor IoT în locații izolate sau în interiorul clădirilor, chiar și sub pământ.

Noul software Ericsson permite și prioritizarea serviciilor susținute de o rețea telecom, optimizând astfel utilizarea resurselor de rețea și oferind o soluție pentru diversitatea de modalități de utilizare a IoT. Pe măsură ce tot mai multe dispozitive IoT se vor conecta la rețea, este important ca acestea și serviciile pe care le oferă să aibă acces cu prioritate la rețea, în special în perioadele de trafic intens.
IoT QoS Admission Control pentru GSM face exact acest lucru: prioritizează dispozitivele ce încearcă să acceseze rețeaua, acordând, spre exemplu, prioritate unui echipament medical în fața unui contor electric. În plus, el poate chiar decupla temporar dispozitive ce nu sunt critice pentru a preveni apariția unor limitări de capacitate. Această funcționalitate este deja susținută de tehnologia LTE.

Gartner estimează că IoT va aduce un plus în valoare de $1,9 miliarde de miliarde în toate sectoarele economice până în 2020. Ericsson este decis să joace un rol important în toate etapele transformării IoT, de la implementările inițiale până la procese, platforme și cloud pentru companii și conectivitate radio.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite