Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

GE pune bazele GE Digital

24 Septembrie 2015GE a anunţat înființarea GE Digital, o schimbare prin care sunt reunite toate capacităţile digitale ale companiei într-o singură organizaţie. GE Digital va include Centrul Software GE, expertiza echipelor globale GE din domeniul IT şi software comercial, precum şi divizia Wurldtech, care se ocupă cu securitatea cibernetică industrială. Noua structură va fi condusă de Bill Ruh, în calitate de Chief Digital Officer.

„GE se transformă, pentru a deveni prima companie industrială digitală la nivel mondial, oferind clienţilor cele mai bune soluţii şi programe software necesare pentru rezolvarea problemelor concrete cu care se confruntă aceștia. Compania noastră de software şi analitică va creşte de la 6 miliarde USD în 2015 și ne dorim ca până în 2020 să devenim una dintre primele 10 companii de software la nivel mondial,” a declarat Jeff Immelt, Preşedinte şi CEO GE.

În cadrul unei vizite la București la începutul acestui an, vicepreședintele GE, John Rice, declara că pe termen lung, bătălia pentru atragerea investiţiilor va fi câştigată de ţările cu o forţă de muncă educată, miza fiind acum inginerii, dar şi specialiştii în software capabili să descifreze o nouă „specie“ de internet, internetul industrial. „Niciodată nu strică să ai o bază bună de ingineri, dar acum căutăm specialişti capabili să lucreze cu ceea ce numim noi internetul industrial. Noi, de exemplu, monitorizăm mii de turbine pe gaz la nivel global. Cei care vor pune la punct cel mai bun algoritm pentru dezvoltarea următoarei turbine vor fi cei care vor câştiga cursa”.

Dacă la început GE era un producător de echipamente, ulterior grupul a devenit şi un mare furnizor de servicii, pentru ca acum să rivalizeze la numărul de angajaţi cu cele mai mari companii din lume care dezvoltă software.
„Software-ul a devenit al treilea pilon de dezvoltare pentru GE. Prima dată au fost echipamentele, apoi au fost serviciile pentru că atunci când livrezi echipamente cu o durată de viaţă de 30 de ani este normal să ai şi partea de servicii. Acum urmează software-ul şi tehnologiile digitale care te fac să înţelegi cum funcţionează eficient echipamentele, cum trebuie să le proiectezi pe următoarele. Dacă înainte aveam 4.000 de oameni pe software, acum avem 12.000 de oameni. Putem să ne considerăm unul dintre marii angajatori pe software, deşi noi suntem o companie industrială”, mai spune Rice.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite