Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conferința Internațională MECAHITECH’2015

28 Septembrie 2015



În perioada 10-11 septembrie 2015, a avut loc ”A 7-a Conferință Internațională în Inovații, Tendințe Recente și Provocări în Mecatronică, Inginerie Mecanică și Noi Produse High-tech – MECAHITECH”, 2015, organizată de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării – INCDMTM din București.



Evenimentul s-a desfașurat la Hotel Minerva – București, România, și a avut drept co-organizatori alte instituții de elită, precum: Ministerul Educaţiei și Cercetării Ştiinţifice - Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică și Inovare, Academia Română, Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea Politehnica din Bucureşti; Universitatea Transilvania din Braşov, Asociaţia Generală a Inginerilor din România, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi, Universitatea „Concordia” Montreal din Canada, UNESCO–IHE din Olanda, Marea Lojă Națoională din România, Ordinul Suveran al Sf. Ioan de Ierusalim – Cavaleri de Malta, Clusterul Futura International din Ungaria, Societatea Română de Mecatronică, Asociaţia Profesională Patronatul Român din Industria de Mecanică Fină, Optică şi Mecatronică din România, Clusterul Inovativ Regional București-Ilfov pentru domeniul specializat inteligent Mecatronică – MECHATREC, Centrul Regional de Transfer Tehnologic şi Consultanţă, etc.

La această Conferință Internațională – Prin MECAHITECH’2015, au participat profesori universitari, cercetători și specialiști de la mai multe universități și institute de cercetare, din mai multe țări – Franța, Portugalia, Turcia, Tailanda, Bulgaria, Cehia, Albania și România, în număr de peste 70, cu lucrări științifice de nivel înalt din Ingineria Inteligentă Mecatronică, Integronică și Adaptronică, ca Știință Integratoare pentru secolul XXI.

Prin MECAHITECH’2015, s-au diseminat național, dar mai ales internațional, ultimele rezultate din Cercetarea Românească și din Cercetarea Europeană și Internațională, din domeniile specializate inteligente menționate și materializate în produse noi inovative, tehnologii avansate high-tech și servicii inteligente, pentru industrie, economie și societate.



În fapt, toate rezultatele Cercetării din Mecatronică, Integronică și Adaptronică reprezintă noii vectori strategici de dezvoltare și competitivitate cu valoare adăugată mare, prin care se deschid ferestrele largi de privit ”o Românie într-o lume a schimbării și a specializării inteligente”.

Prin MECAHITECH’2015, România de azi se integrează în ”platforma științifică și tehnologică europeană și internațională”, fiind mai mult ca oricând ”o oportunitate pentru oricare colaborator sau colaborare științifică, la nivel de excelență”, prin crearea și dezvoltarea de laboratoare de cercetare, de laboratoare de încercări și experimentări, de tehnologii și micronanotehnologii mecatronice inteligente, de produse mecatronice și cyber-mecatronice, etc.

Prin desfășurarea constantă anuală a acestei Conferințe Internaționale ”MECAHITECH”, se continuă, în esență, diseminarea permanentă a celor mai importante rezultate ale Cercetării – ca noi direcții strategice de dezvoltare în România și în Europa anilor 2020-2030, din domeniile specializate inteligente Mecatronică, Integronică și Adaptronică.



Laboratorul BIOLAB din cadrul INCDMTM are dotări de ultima generație care includ software şi echipamente hardware de ultimă generație pentru reconstrucţie 3D din imagini medicale şi proiectare, echipamente mecatronice pentru tehnologii avansate de sinterizare selectivă cu laser, echipamente high-tech pentru încercarea şi testarea la solicitări complexe a sistemelor biomecatronice în condiţii similare celor în vivo precum și un sistem de analiză şi simulare a mersului. Laboratorul este unic în țară și are ca obiectiv apropierea activităţilor de cercetare-dezvoltare de economia reală bazată pe inovație și cunoaștere și este unul dintre reperele importante ale INCDMTM în economia locală.

Fabricarea CAD-CAM a implanturilor personalizate după reconstrucția 3D din imagini medicale este unul dintre serviciile de top oferite de BIOLAB. Aceasta are la bază echipamentul EOSINT M 270 Dual Mode, prin care INCDMTM a implementat o tehnologie avansată pentru realizarea de prototipuri şi repere complexe din pulberi metalice prin sinterizare selectivă cu laser. Echipamentul permite realizarea de geometrii complexe, imposibil de obţinut prin alte procedee de prelucrare a metalului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite