Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Finantare pentru proiectul Biowave

28 Septembrie 2015



Technosam SRL din România este una dintre firmele participante în proiectul Biowave, ce va primi o finanțare în valoare totală de 1,36 milioane de euro prin programul Orizont 2020. Proiectul, dezvoltat în parteneriat cu firme din Irlanda, Franța și Marea Britanie, își propune să dezvolte un sistem integrat inovator de pre-tratament cu microunde pentru generarea eficientă a biogazului rezultat din gunoiul de grajd porcin, contribuind astfel la elaborarea unui sistem durabil de gestionare a deșeurilor.

Biowave este unul dintre cele 16 proiecte identificate de Comisia Europeană, având ca scop accelerarea intrării ideilor inovatoare pe piață. Finanțarea totală acordată acestor proiecte este de 36 de milioane de euro, cu un buget maxim pe proiect de 3 milioane, și este furnizată prin Schema de finanțare rapidă pentru inovații (FTI).
Schema de finanțare rapidă pentru inovații este o măsură-pilot de promovare a activităților de inovare ajunse în stadiul de „pre-lansare pe piață”, a căror eficiență a fost deja testată și demonstrată. Activitățile finanțate includ validarea sistemelor în condiții de lucru reale, testare, realizarea de proiecte-pilot, validarea de modele de afaceri, precum și cercetarea pentru stabilirea de standarde și pentru pre-normare.
Ea funcționează pe principiul unui apel deschis pentru propuneri de proiecte cu termen intermediare de depunere. Următorul termen este data de 1 decembrie.

Schema a fost lansată în ianuarie 2015. Nu mai puțin de 269 de propuneri au fost primite până la primul termen de depunere (29 aprilie), dintre care peste 50% au venit din partea IMM-urilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite