Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Doi antreprenori romani au infiintat in Londra firma de consultanta „This is Not a Storm”

28 Septembrie 2015



„This is Not a Storm”ajuta companiile ce-si doresc rezultate mult mai bune in domenii strategice, cum ar fi profitabilitatea, imaginea sau cultura organizationala sa inoveze mai usor si mai repede. Cu aceasta ocazie, a fost anuntata si pregatirea lansarii primului accelerator corporate din Romania, infiintat in parteneriat cu "Life is Hard (Work Soft)" – companie premiata in 2015 la Londra de catre European IT & Software Excellence Awards.

This is Not a Storm proiecteaza si implementeaza programe de inovatie la nivel global. In cadrul acestor programe, companiile pot lucra cu startup-uri si experti de top pentru a aduce inovatie atat in produsele si serviciile lor, cat si in domenii strategice, cum sunt modelul de business, reteaua de parteneri, structura organizatorica, imaginea si interactiunea cu clientii. Programele de inovatie sunt adaptate dimensiunii, obiectivelor strategice si nevoilor fiecarei companii, putand lua diferite forme: seminarii de inovatie, incubatoare, acceleratoare, hackatoane, laboratoare de produs si laboratoare de inovatie.

Cei doi fondatori au un istoric profesional in domeniul antreprenoriatului, consultantei in domeniul inovatiei, dreptului international si al marketingului.

Roxana Balan, consultant international pentru proiecte de inovatie, a colaborat intre 2014-2015 cu FUTURECANDY (Hamburg, Germania), unde a dezvoltat noi proiecte pentru Deutsche Bank, Vodafone si Mastercard. Anterior a facut parte din echipa fondatoare a Innovation Summit si Internet & Mobile World, alaturi de care a sustinut domeniul inovatiei si al tehnologiilor emergente.

Tudor Birlea, avocat de drept international, s-a mutat la Londra in 2013 unde a prins virusul inovatiei. Aici el a fondat o platforma de investitii directe in startup-uri (Startcelerate), inainte de a se concentra asupra inovatiei din domeniul corporate.

Gratie noilor tehnologii si metodologii, startup-urile cu un debut modest ajung in scurt timp sa creasca exploziv, iar acceleratoarele corporate cunosc o puternica crestere in popularitate. In 2015, o treime dintre acceleratoarele europene sunt create sau sustinute de corporatii. Investitiile CVC (Corporate venture capital) au cunoscut o crestere de 86,5%, concretizata in 1.734 de acorduri si o valoare de 42,9 miliarde de euro (datele sunt valabile pentru inceputul lui 2015 pe piata europeana, conform Global Corporate Venturing).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite