Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Produsele SSH Tectia completeaza portofoliul GeCAD Software

26 Mai 2004



In cadrul evenimentului soft21.ro, GeCAD Software a anuntat dobandirea statutului de SSH Tectia Distributor Partner in Romania, ca parte integranta a strategiei sale de a deveni furnizorul de solutii si servicii complete de securitate IT pe piata romaneasca. „Prin gama SSH Tectia, portofoliul nostru de produse se extinde, acoperind mai bine necesitatile specifice domeniului bancar, enterprise si guvernamental. Putem spune chiar ca adoptarea de catre organizatiile romanesti din aceste domenii a solutiilor SSH Tectia va facilita alinierea la nivelul de securitate IT din Uniunea Europeana si va permite companiilor din Romania sa inlature cu succes orice potential atac electronic“ a declarat Radu Georgescu, Presedinte GeCAD Software.


Produsele SSH Tectia reprezinta o clasa complet noua de arhitectura de securitate. Acestea protejeaza cu precadere comunicatiile si datele interne ale companiilor, suportand implementarea de procese de eficientizare a comunicatiilor. Implementarea solutiilor SSH Tectia nu necesita investitii costisitoare in infrastructura sau in aplicatii de business.
In plus, acestea ofera instrumente de ultima generatie care duc in mod direct la cresterea productivitatii angajatilor si la utilizarea judicioasa a resurselor. De exemplu, angajatii se pot conecta din exterior in mediul de retea intern al companiei prin intermediul unui „tunel“ securizat, putand sa lucreze oricand la fel de eficient ca in birou. Se poate evita surfingul care nu are legatura cu domeniul de activitate al companiei, precum si descarcarea unei cantitati mari de informatii non-business (activitati practicate de angajati, dupa cum stim). Pot fi configurate grupuri de interes care sa aiba acces partajat la anumite informatii critice. Se asigura astfel si securitatea companiei–prin accesarea anumitor informatii numai de catre persoanele autorizate pentru a citi acele informatii, dar si eficienta–prin crearea unor grupuri specializate care inteleg si au nevoie de acele informatii (management, financiar, development). De asemenea, produsele SSH Tectia fac posibila conectarea unui tert (partener, reseller, furnizor) la reteaua interna, dar numai la anumite informatii/aplicatii, evitandu-se astfel spamul, implicarea unui numar mai mare de persoane in relatia cu tertii, precum si un transfer mare de date, de multe ori redundante pentru tert.
SSH Tectia permite administrarea de la distanta a sistemului, ceea ce reduce mult timpul dedicat administrarii, precum si nevoia de personal care sa se ocupe de aceasta administrare.


Astfel, SSH Tectia ofera solutii privind securizarea comunicatiilor din cadrul unei companii si din retelele partenere, asigurand si cresterea productivitatii angajatilor prin facilitati de eficientizare a utilizarii resurselor interne ale companiei.
Inca din 1995, compania finlandeza SSH Communications Corp. furnizeaza solutii avansate de securitate middleware orientate spre eficientizarea investitiilor in securitatea IT. Christian Pfäffli, Area Director in cadrul SSH Communications Corp a declarat ca strategia companiei este „de a se extinde in centrul si estul Europei“, Romania constituind „o piata in plina dezvoltare, deosebit de interesanta“.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite