Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Premii de un milion de euro pentru crearea unui scanner alimentar

28 Septembrie 2015



Comisia Europeană va acorda trei premii în valoare totală de 1 milion de euro cercetătorilor care vor dezvolta un scanner alimentar, cu ajutorul căruia consumatorii vor putea analiza compoziția alimentelor și calcula aportul de calorii. Participanții sunt invitați să își înregistreze proiectele în concurs în perioada 9 septembrie 2015 - 9 martie 2016.

Cercetătorii trebuie să propună o soluție inovatoare care prezintă într-o manieră coerentă informațiile nutriționale și caracteristicile care pot avea efecte negative, precum aportul de calorii, ingredientele și substanțele alergene. Scanerul ar trebui să ofere utilizatorului informații relevante pentru starea sa de sănătate și stilul de viață.

Prin această competiție, Comisia își propune să prevină îmbolnăvirile asociate unei alimentații nesănătoase, cum ar fi alergiile alimentare, obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare. Consumatorii ar beneficia astfel de un instrument simplu de utilizat, accesibil și non-invaziv cu ajutorul căruia ar putea lua decizii informate cu privire la regimul alimentar.

Alimentația este o sursă de îngrijorare pentru foarte mulți oameni, în principal din motive legate de sănătate. Aproximativ 17 milioane de europeni suferă de alergii alimentare; dintre aceștia, 3,5 milioane au sub 26 de ani. În anul 2014, Organizația Mondială a Sănătății a estimat că 39% dintre adulți sunt supraponderali și 13% obezi. Se estimează că 43 de milioane de europeni vor suferi de diabet până în 2030, comparativ cu 35 de milioane în 2011. În Europa, bolile cardiovasculare cauzează de 46 de ori mai multe decese comparativ cu SIDA, tuberculoza și malaria luate împreună.

Acest premiu face parte din seria celor cinci competiții „Orizont 2020” pentru anul 2015. Celelalte patru concursuri se referă la următoarele domenii: depășirea limitelor în domeniul transmisiunilor prin fibră optică; partajarea spectrului de frecvențe în colaborare; mai buna utilizare a antibioticelor; materiale pentru un aer mai curat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite