Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Premiere de gadgeturi și noutăți tehnologice la IMWorld 2015

28 Septembrie 2015Robotul care dansează, telefonul ECHO și brățara care permite controlul tehnologiei prin intermediul gesturilor sunt doar câteva dintre gadgeturile care vor fi prezentate și care vor putea fi testate la Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015). Cel mai mare eveniment „business to business” din România, dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software își va deschide porțile, în perioada 7-8 octombrie, în Pavilionul Central al Romexpo București.

IMWorld 2015 va reuni sub același acoperiș cele mai noi invenții în materie de tehnologie, cele mai tari gadgeturi și cei mai cunoscuți speakeri din domeniu. Vom avea un robot humanoid care dansează, vom prezenta ultimele trenduri în materie de realitate virtuală și augmentată și vom aduce mai aproape de fiecare dintre noi conceptul de Smart Cities for Smart Citizens și pe cel de Internet of Things”, a declarat Alexandra Dabu, Project Managerul IMWorld 2015.

Toate gadgeturile prezente la IMWorld se vor găsi spre testare în „Innovation Area”, dar și în alte zone special amenajate. De exemplu, la eveniment, „invitat special” va fi GIGI 3, succesorul lui Gigi 1 și Gigi 2, un robot humanoid, cu o înălțime de 1,6 metri, care se mișcă, dansează, întoarce capul, te urmărește cu privirea și este capabil să susțină o conversație.
Mai departe, un alt gadget interesant care va fi prezentat este MYO, brățara care permite controlul wireless al tehnologiei prin intermediul gesturilor și al mișcărilor efectuate de braț. Oricine poartă MYO poate controla prin gesturi PC-ul, smartphone-ul, tableta sau orice alt device, prin Bluetooth. MYO folosește senzori și o tehnologie computerizată, care se concentrează asupra activității electrice și a mușchilor din antebrațul purtătorului pentru a determina gesturile.La IMWorld, poate fi testat și FS ECHO PHONE, care este un concept unic de telefon mobil. Acest telefon pare să se potrivească perfect celor care preferă un gadget ușor de folosit, cu un design deosebit și care permite inițierea de convorbiri de lungă durată, într-un mod foarte simplu, fără a necesita folosirea unui sistem hands-free. Cu un design revoluționar, telefonul se atașează de ureche, unde se pliază perfect, având o formă complementară urechii umane.

IMWorld 2015 va găzdui pe toate scenele sale prezentări despre gadgeturi și ultimele noutăți din domeniul tehnologiei. La standul Telekom Romania, partenerul principal IMWorld, vor putea fi testate soluții de tip smart lightening, smart parking, managed wi-fi și telemedicină. Soluția de iluminat stradal inteligent permite optimizarea consumului de energie și asigurarea securității orașelor, cea de smart parking asigură gestionarea locurilor de parcare, în special în orașele aglomerate. Telekom Managed Wi-Fi este o soluție la cheie, cu posibilităţi de analiză a comportamentului consumatorilor, dedicată companiilor care doresc să ofere internet wireless clienților.

Sesiuni interactive
Printre cei mai importanți speakeri se numără Limor Schweitzer, CEO la Robosavvy, care va deschide „Main Stage-ul”, în a doua zi a evenimentului, cu o sesiune interactivă intitulată
The robots are coming”, în care va prezenta robotul sociabil printat 3D care dansează.
Un alt vorbitor, Javier Martinez, VP of Business Development la Libelium, va prezenta sesiunea „Smart Cities, Smart Citizens”, în care va pune accentul pe oportunitatea imensă care există în prezent de a dezvolta tehnologie pentru crearea de „Orase inteligente”, într-o epocă în care Internet of Things este într-o continuă expansiune. Iluminatul, energia, rețeua de apă, calitatea aerului sau transportul sunt elementele esențiale ale existenței unui oraș.
Nu în ultimul rând, Simon Gosling, Global CEO la Happy Finish, personalitate recunoscută în domeniul realității vituale, va susține sesiunea „Tomorrow’s Reality – What’s On The VR & AR Horizon?”, în care va prezenta modul în care realitatea virtuală va schimba lumea în care trăim și obiceiurile vieții de zi cu zi.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite