Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un exemplu de proiect

28 Septembrie 2015




Care au fost impedimentele proiectului?
Cel mai mare dușman a fost timpul. Proiectul a fost gândit și asumat cu o durată de trei luni, insuficiente pentru câte s-au dovedit a fi de făcut. Pe de altă parte, totuși, acest ritm alert și susținut a fost de bun augur pentru o organizație obișnuită cu un lung maraton, dar leneșă în a sprinta.

Ce transformări au apărut?
În primul rând, și pentru că venise timpul, Rotakt a pus bazele unui departament de Resurse Umane. Odată cu el (și cu noi), a gândit strategic această funcție. Recrutarea și selecția au fost procedurizate, s-a implementat inducția (introducerea) noilor angajați și, mai ales, a fost creat un sistem de management al performanței și recompenselor.

Au fost făcute recomandări concrete în vederea creșterii implicării și participării angajaților Rotakt și a eficientizării comunicării interne și externe. Livrabilele au însumat probabil sute de pagini. Au existat nemeroase ședințe, discuții cu fiecare angajat în parte, o prezentare care a avut loc și motiv festiv.

Am știut însă chiar de la începutul proiectului că ceea ce contează cu adevărat nu este ca cei de la Rotakt să urmeze cu sfințenie pașii asumați, ci să-și caute activ propriul drum, să aibă încredere în viitor și să insufle angajaților credința că sunt prioritari și că fac parte dintr-un proiect întotdeauna important. Pentru că acestea creează angajament și generează inițiativă, performanță.

Destinul Rotakt depinde în continuare de motivația fondatorilor de a merge mai departe, de a continua lungul maraton și de a-și asuma noi sprinturi.

Mulțumiri călduroase celor doi Directori Fondatori Rotakt, Nicolae Pîrvu și Tiberius Tudora (șeful Nicu și șeful Tibi) pentru colaborarea scurtă, dar intensă, și doamnei Cristina Savu de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru că ne-a ajutat să depășim «ucenicia» în ceea ce privește pașii de urmat și documentația specifică proiectului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite