Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Teamnet Group anunta colaborarea cu Airbus Defence & Space

01 Octombrie 2015Grupul Teamnet anunță colaborarea cu Airbus Defence & Space. Airbus este furnizorul pentru crearea soluției sistemului de comunicații de date de bandă largă și a calculatorului de bord, pentru o nouă aeronavă fără pilot denumită Signus.
Teamnet se implică activ în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei UAV (aeronave fără pilot) cu obiectivul de a contribui la proiectarea și integrarea soluțiilor inovatoare pentru colectarea de date precise în timp real, din aer. Compania dezvoltă și integrează următoarele elemente: calculatorul de bord, sistemul de senzori necesar pentru colectarea datelor, sistemul computerizat de navigație și platforma aeriană. Airbus Defence & Space va furniza soluția de transmisie de date securizate de bandă largă și sistemul de misiune, precum și expertiza sa în integrare și operare.

Prototipul Signus a fost conceput pentru a opera la o viteză maximă de 230km/h. Cu o sarcină maximă la decolare de 100 kilograme, Signus va putea atinge un plafon de 3.000 metri. Sistemul este interoperabil cu aceeași stație de comandă și control cu care este operată aeronava Hirrus, oferind clienților atât capabilități tactice, cât și operaționale.

Prin tehnologiile inovatoare și gradul ridicat de performanță, aeronava fără pilot va desfășura acțiuni complexe de monitorizare și colectare a datelor în timp real de la sol, cu mari beneficii în domenii precum situațiile de urgență, agricultură, protecția mediului, transport sau energie, dar și în siguranța națională și de frontieră. De exemplu, Signus va fi capabil să colecteze date în timp real în situații de urgență, precum incendii, inundații sau alunecări de teren, va supraveghea și monitoriza mediul și schimbările climatice, flora și fauna în ariile protejate, nivelurile de poluare din atmosferă, traseele de transport rutier, feroviar sau maritim, precum și infrastructuri critice.

Teamnet lucreaza cu instituții de cercetare academică precum Facultățile de Aeronautică, Automatică, Electronică și Informatică.
Compania investește anual peste 10% din cifra de afaceri în proiecte de cercetare și dezvoltare.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite