Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Fundația „Dreptul la Educație” lansează noi cursuri

07 Octombrie 2015



Fundația „Dreptul la Educație”, proiect strategic al OTP Bank România, anunță lansarea unor noi module de educaţie financiară pentru tineri, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației:
- cursuri dedicate unei noi categorii de vârstă, elevi cu vârste între 10-14 ani;
- primul modul propriu adresat liceenilor (clasele a XI-a si a XII-a), dezvoltat în Romȃnia, în parteneriat cu OTP Asset Management Romȃnia, şi dedicat fondurilor de investiţii.

Elevii cu vȃrste între 10 și 14 ani au de acum acces, într-un cadru dinamic și interactiv, la noțiuni financiare de bază legate de gestiunea bugetului personal, precum și la informaţii adaptate vȃrstei lor, despre principalele produse financiare existente pe piață: conturi de economii, carduri bancare, depozite de economii, diferite tipuri de credite etc. În plus, aceştia vor avea ocazia să analizeze nevoile financiare ale unui individ, familii sau companii private.

„Credem cu tărie în necesitatea dezvoltării educației financiare a noii generații, iar prin intermediul Fundației „Dreptul la Educație” promovăm o atitudine financiară responsabilă în rândul elevilor și liceenilor. Este important ca aceștia să înțeleagă de mici ce implică gestionarea unui buget și să acumuleze noțiuni financiare utile mai târziu în activitatea lor, fie că vorbim despre viața personală sau despre cea profesională. Cu cât elevii au acces mai repede la asemenea informații, cu atât e mai mare probabilitatea ca ei să se transforme în adulți capabili să-și gestioneze finanțele într-un mod responsabil.”, a declarat László Diósi – CEO, OTP Bank România şi Președinte al Fundației „Dreptul la Educație”.

Noul modul dedicat fondurilor de investiţii este adresat liceenilor din clasele a XI-a si a XII-a. Acesta a fost conceput în parteneriat cu OTP Asset Management Romȃnia şi este primul modul dezvoltat la nivel local, ținând cont de specificul pieței românești. Liceenii vor avea ocazia să afle care sunt instrumentele financiare existente pe piață, care sunt tipurile de fonduri de investiții şi beneficiile asociate acestora, care sunt tipologiile de investitori şi vor putea învăţa cum să aleagă cea mai potrivită metodă de investiție în funcție de nevoile lor personale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite