Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Academia Micilor Developeri deschide un nou hub de educatie in tehnologie

07 Octombrie 2015



Academia Micilor Developeri a lansat in aceasta toamna un nou hub de educatie in tehnologie, spatiu al inovatiei pentru micii programatori, care se afla pe Bdul. Hristo Botev nr.1, zona Piata Rosetti. Cu ocazia lansarii noului hub, Academia Micilor Developeri anunta o noua serie de lectii demonstrative, care vor avea loc de doua ori pe luna. Prima lectie demonstrativa va avea loc pe data de 9 octombrie, ora 18:30 si special pentru aceasta ocazie copiii vor putea admira robotii creati de cei mici la cursurile anterioare.

Pentru a asigura un mediu optim de invatare, salile de curs in care sunt primiti micii viitori creatori de tehnologie sunt dotate cu laptopuri, videoproiectoare si kit-uri de robotica, nefiind necesare din partea parintilor investitii suplimentare in echipamente. Academia Micilor Developeri este singura scoala de acest gen care a dezvoltat o platforma de e-learning ce asigura accesul permanent la informatii utile, tutoriale si demonstratii, metoda de curs fiind una moderna si interactiva, ce asigura un proces de invatare fluid. Instructorii Academiei sunt specialisti cu experienta si competente didactice, atat profesori din invatamantul universitar, cat si specialisti programatori colaboratori ai celor mai mari firme de IT.

„Ne dorim sa oferim copiilor din Romania sansa de a participa activ la crearea lumii de maine, iar acest lucru este posibil in primul rand prin a da sanse egale cu alti copii din SUA sau alte tari unde inovatia si cunoasterea provocarilor tehnologice au devenit o prioritate in sistemul de invatamant primar. Cursurile sunt adaptate pentru copii si se desfasoara intr-un spatiu special amenajat pentru a incuraja inovatia, profesorii punand accent pe invatarea prin joaca, cu rezultate insa foarte serioase”, a declarat Oana Manga, Managing Partner

In cadrul cursurilor, copiii invata concepte de baza in programare si isi vor dezvolta gandirea logica (Computational Thinking), o abilitate cheie pentru copiii secolului XXI. In plus, vor invata si exersa limba engleza si isi vor antrena abilitatile organizatorice, vor intelege ce este un proiect, cum se initiaza, dezvolta si duce la bun sfarsit. Limbajul de programare in care se lucreaza este special dezvoltat pentru copii, iar cursurile sunt concepute astfel incat, gradual, dupa primii pasi in programare, sa poata dezvolta propriul site in HTML, nivelul cel mai avansat culminand cu realizarea de masini si roboti, spre deliciul celor mici. In cadrul sesiunii demonstrative din 9 octombrie, copiii vor fi initiati in ceea ce inseamna dezvoltarea tehnologiei de catre ei insisi, trecand de la stadiul de utilizatori la cel de creatori, sub forma de joc.

Academia Micilor Developeri a fost infiintata in 2013 cu scopul de a asigura copiilor accesul la intelegerea, utilizarea si crearea tehnologiei, si se adreseaza copiilor intre 8-15 ani. In prezent Academia Micilor Developeri isi desfasoara activitatea in Bucuresti si Timisoara.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite