Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Adfaber lansează platforma Kids in Tech

07 Octombrie 2015



Organizația Adfaber lansează clubul de tehnologie Kids in Tech - un club al copiilor pasionati de tehnologie in fiecare scoala si liceu din Romania, prima platformă educațională care pune în legătură copiii și companiile internaționale ce stabilesc competențele digitale necesare în viitor. Proiectul urmărește să ofere copiilor clase de programare și educație digitală, dar și seminarii digitale susținute alături de companii de top din tehnologie, care îi vor ajuta pe cei mici să își îmbogățească abilitățile digitale.

Cu ajutorul platformei Kids in Tech, elevii pasionați de tehnologie vor avea acces la resurse globale care îi vor ajuta să își dezvolte cunoștințele. Materialele sunt puse la dispoziție de companiile partenere în limba română. Prin parteneriatul pe care ADFABER îl are cu CODE.org, inițiatorii Hour of Code, elevii români vor avea acces gratuit si la resurse și cursuri care fac deja parte din programa adoptată în școlile și universitățle din Statele Unite. Proiectul își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală în care copiii manifestă interes pentru tehnologie.

„Proiectul pilot Kids in Tech va fi lansat anul acesta în România, însă vizăm extinderea acestuia la nivel European, pentru a oferi copiilor toate resursele de care au nevoie pentru a se orienta spre o carieră în tehnologie. Generația tinerilor de astăzi, pe care o definim cel mai simplu în termenii digital natives, are nevoie de acces la instrumentele digitale care le vor defini succesul în era digitală, iar prin acest proiect deschidem comunicarea acestor resurse oferind copiilor acces de mici la know-how-ul liderilor din domeniul tehnologic”, declară Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER.

Kids in Tech este un pas natural pe care Adfaber îl face în susținerea predării de limbaje de programare copiiilor. Anul trecut, Adfaber a susținut în saptămâna 8-14 decembrie Hour Of Code. A doua săptămână din decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week. În perioada respectivă, milioane de elevi și profesori din toată lumea au parcurs tutoriale interactive de diferite nivele de dificultate și au aflat că programarea e un limbaj accesibil oricui, care nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire. În 2014, din cele 156 de țări participante la Hour of Code, România s-a situat pe locul 5 în funcție de numărul de evenimente organizate la nivel national.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite