Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Oportunitati de afaceri in Emiratele Arabe

24 Iunie 2006



Cu ocazia TIBCO 2006, targul international organizat de Romexpo, a fost organizata, in premiera, o vizita de lucru a unei echipe din Emiratele Arabe Unite. Scopul vizitei, conform lui Sultan Lotah, vicepresedintele Camerei de Comert din Dubai, a fost identificarea si evaluarea oportunitatilor de colaborare, interesul aparand in urma cresterii constante a cifrei de afaceri intre Romania si Emirate. Mai mult, echipa din Emirate este interesata in dezvoltarea zonei libere Constanta dupa modelul zonei similare Jebel Ali din Dubai. Orasul Dubai este un hub al comertului international si ar putea fi o punte catre lumea musulmana si a companiilor romanesti. "Este foarte important sa avem firme romanesti prezente in Dubai. Deocamdata, multi manageri nu au informatii despre aceasta regiune dar Emiratele se dezvolta in acelasi ritm cu zona chineza Shanghai", ne-a declarat Ioan Vasiliu, ambasadorul Romaniei in Emirate. In prezent in Emirate activeaza 3 companii romanesti si sunt prezenti peste 4.000 de romani care lucreaza mai ales in constructii si turism.


Cu aceeasi ocazie Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti - Directia Asistenta in Afaceri si SIVECO Romania au organizat o reuniune de afaceri romano-emirateza destinata evaluarii posibilitatilor de intensificare a raporturilor economice si comerciale. Prezenta Siveco la eveniment arata ca posibilitatile de colaborare nu sunt doar in domeniul petrolului si constructiilor ci si in industria software.


Prezenta la intalnire, Irina Socol, director general Siveco Romania ne-a declarat: „Am fost invitati la aceasta intalnire in calitate de firma romaneasca reprezentativa in domenii de maxim interes pentru zona Orientului Mijlociu: eLearning, eHealth, eBusiness. Mai mult, a fost apreciata capacitatea companiei noastre de a patrunde si concura cu succes pe piete externe, bazata pe experienta castigata in proiecte nationale complexe precum informatizarea Administratiei Porturilor Maritime Constanta si PETROM, precum si pe recunoasterile obtinute in competitii internationale, ca Premiul I la World Summit for Information Society".


In aceeasi perioada parte din membrii delegatiei au facut si o vizita la sediul Siveco pentru discutii detaliate pe tema proiectelor educationale. Conform declaratiilor oficiale, in Emirate exista un interes major pentru dezvoltarea educatiei prin mijloace digitale, atragerea si sustinerea dezvoltarii afacerilor in domeniul tehnologiilor noi, precum si pentru asigurarea unor infrastructuri moderne de comunicatii, aplicatii si servicii IT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Sofianu Lavinia
Aș dori un colaborator arab la constituirea unei pensiuni agroturistice amplasată la 5 km de municipiul Brad-Hunedoara.Terenul (1800mp) și imobilul (P-E-m, 260 mp,cu toate functionalitățile de energie el. mono și trifazică, apă curentă proprie,drum asfaltat) se află amplasate în zonă montană,nepoluată,în apropierea unor obiective turistice. Colaboratorul/investitorul trebuie să finanțeze, în completare,unele amenajări de spații și dotarea lor,panouri solare,sera legumicolă și adăpostul de creșterea animalelor și a păsărilor,în regim de microfermă. Apreciez valoarea actuală a terenului și a imobilului la 55.000 euro. Pot fi contactată tel.0254610245, 0740873025,E-mail sofianuilie@yahoo.com. Mulțumesc.
16 Decembrie 2011, 12:44:56