Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conferinta Expertilor in Securitatea Informatiei - iSEC 2006 a confirmat asteptarile specialistilor

24 Iunie 2006



Aflata la cea de-a treia editie, Conferinta Internationala a Expertilor in Securitatea Informatiei iSEC-2006 a reunit in incinta Institutului Bancar Roman, intre 11 si 12 mai, elita specialistilor in securitatea informatiei din intreaga tara, precum si un numar important de vorbitori, din SUA, Marea Britanie, Norvegia si Germania, dupa cum organizatorul Provision ne-a obisnuit deja de la editiile trecute.
ISEC_2006
Evenimentul, organizat cu sprijinul Institutului Bancar Roman, a mentinut linia anilor trecuti - de a fi un adevarat forum de discutii - dand posibilitatea participantilor de a interactiona in mod direct cu expertii invitati atat in plen, cat si pe intreaga durata a evenimentului.


Agenda din acest an, a carei deschidere oficiala a fost facuta in prezenta Prim vice-guvernatorului BNR - domnul Florin Georgescu - si a Presedintelui Institutului Bancar Roman - domnul Petru Rares -, a abordat o gama larga de subiecte precum prezentarea noilor amenintari si vulnerabilitati ale sistemelor informatice, masuri de prevenire si raspuns la incidente de securitate, standarde pentru managementul securitatii informatiei (ISO/IEC27001: 2005), tipuri de atacuri asupra sistemelor informatice, cadrul legislativ international si national actual, importanta si valoarea certificarilor din domeniul securitatii informatiei pe plan national si international. Sesiunile au fost sustinute de personalitati de marca din aria securitatii informatiei:


- Howard Schmidt - fost chairman al US-CERT (United States Computer Emer-gency Readiness Team), consilierul pe probleme de securitate IT al presedintelui Bush in perioada 2001 - 2003 si Chief Information Security Officer la gigantul eBay - cel mai mare site de licitatii on-line la nivel mondial.


- Stein Schjolberg - judecator sef la Consiliul Europei, departamentul CyberCrime.


- Ira Winkler - autorul celebrei carti “Corporate Espionage”, fost director pentru tehnologii la ICSA Labs, una dintre cele mai renumite organizatii pentru evaluarea si testarea produselor de securitate.


- Garry Sidaway - security consultant la Cybertrust, companie care activeaza in domeniul securitatii informatiilor


- Stephen Hall - director general al Information Governance Limitied, creatorul software-ului Proteus, cel mai raspandit program pentru verificarea conformitatii cu standardul BS7799:2-2002.


- Wojciech Swiatek - director al Motorola Wireless Security Services EMEA, membru al Consiliului European al (ISC), membru al ISACA International.


- Bob Sullivan - unul dintre cei mai importanti jurnalisti si scriitori americani in domeniul tehnologiei si securitatii informatiei, autorul cartii “You Evil Twin: Behind the Identity Theft Epidemic”.


- Rolf van Roessing - consultant KPMG, membru al ISACA International



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite