Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

DNA Software lanseaza o noua solutie de securitate pentru serverele de e-mail Linux

26 Mai 2004



Mihai OlaruDNA Software a lansat recent o noua solutie de securitate pentru protejarea serverelor de mail pe Linux. Noua solutie, eTrust Mail Scanner, certificata ca smart, a fost creata de departamentul de cercetare-dezvoltare al DNA Software si constituie o integrare a solutiei eTrust Antivirus cu serverele de email pe sisteme Linux. Prin integrarea celei mai recente versiuni de antivirus, eTrust Antivirus 7.1, noua solutie va beneficia de caracteristicile specifice acestei solutii: doua motoare de scanare si semnaturi gratuite pe viata. eTrust Mail Scanner asigura integrarea cu servere de email, precum Sendmail, Postfix sau Qmail, pe urmatoarele distributii de Linux: RedHat (>= 8.0, 2.1), SuSe (>= 8.1), Slackware (>= 8.2), TurboLinux si SCO Linux.


Computer Associates acorda certificarea ca smart exclusiv solutiilor care furnizeaza un inalt nivel calitativ si care sunt capabile sa concureze cu succes intr-o piata competitiva. Mihai Olaru, director general DNA Software, a afirmat ca certificarea ca smart constituie o realizare importanta atat la nivel tehnic, cat si la nivel de business. „Aceste aspecte vizeaza consolidarea implicarii noastre in sustinerea solutiilor Computer Associates pe piata Centrala si de Sud-Est a Europei. Suntem primul birou din Centrul si Sud-Estul Europei care a realizat o integrare de acest fel, fapt care ne intareste in cadrul Computer Associates pozitia de lider in regiune. Apreciem ca remarcabile avantajele tehnice, solutia eTrust Mail Scanner avand, fata de competitori, o excelenta pozitionare a solutiei antivirus de baza, atat la nivel mondial cat si regional. Fara a face in nici un fel rabat de calitate, analistii si clientii coteaza eTrust Mail Scanner ca fiind o solutie foarte competitiva, cu un foarte bun raport calitate/pret. Vom continua astfel de proiecte, ceea ce evident se poate traduce ca o determinare a noastra de a raspunde eficient necesitatilor specifice ale pietei si, nu in ultimul rand, clientilor nostri”, a incheiat Mihai Olaru.


In urma instalarii solutiei eTrust Mail Scanner, utilizatorii pot beneficia de urmatoarele avantaje:


Scanarea tuturor email-urilor


Sunt scanate toate email-urile care intra sau ies in cadrul companiei. Scanarea este asigurata de eTrust Antivirus 7/7.1 si se face atat la nivelul mesajului propriu-zis, cat si la nivelul fiecarui atasament. De asemenea, scanarea poate fi facuta asupra majoritatii tipurilor de arhive cunoscute (zip, rar, arj, etc.)
Actiunea intreprinsa asupra email-urilor sau fisierelor atasate care sunt virusate se poate defini prin configurare (spre exemplu, dezinfectare, stergere, carantina, alerta sau ignorare). Pe baza potrivirilor de expresii regulate, mesajele spam pot fi detectate si blocate pe viitor. De asemenea, pot fi definite extensii de fisiere atasate care vor fi implicit sterse.


Flexibilitate


Solutia este usor de instalat si configurat. Se poate spune ca eTrust Mail Scanner este o „solutie la cheie”, dar optional este posibila si constructia unor alte tipuri de arhitecturi (de exemplu, serverul de antivirus poate fi instalat pe masini diferite si datele statistice sau rapoartele pot fi trimise catre servere diferite).


Scalabilitate si capacitate de control
Arhitectura multigradabila si organizarea ierarhica a solutiei eTrust Mail Scanner asigura flexibilitate si un bun management in folosirea uneltelor pentru administrarea protectiei antivirus. eTrust Mail Scanner este o solutie extrem de flexibila si scalabila avand capacitatea de a putea fi implementata pe diverse arhitecturi client-server: atat arhitecturi server- multiclient, cat si arhitecturi client-multiserver.


Raportare in timp real


Rapoartele statistice ale traficului scanat pot fi obtinute atat din istoria logurilor, cat si prin integrarea cu alte unelte specifice. In mod configurabil, serverul de scanat poate trimite date statistice la un alt server care poate prelucra in timp real datele primite (dimensiunea mesajului, timpul de scanare sau numarul de virusi gasiti). Implicit, integrarea este realizata cu unealta RRD (unealta de raportare grafica sub licenta libera GPL), administratorul avand astfel posibilitatea de a monitoriza in timp real serverul de scanare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite