Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Outsourcing >> Stiri si comunicate

Numarul de angajati din industria serviciilor pentru afaceri va creste cu peste 60% pana in 2017

09 Noiembrie 2015Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL) este unul dintre cei mai importanți angajatori din România. Industria a înregistrat o creștere accelerată în ultimii 10 ani, însumând, în prezent, peste 60.000 de profesioniști, dintre care peste 30% în companii membre ABSL. În anul 2014, profesioniștii din industrie reprezentau 1,9% din populația activă a țării, iar sectorul a contribuit cu 1,4% la produsul intern brut, conform datelor din piață. Companiile din domeniu previzionează o creștere de peste 60% a numărului de angajați până în 2017, conform unui studiu realizat recent de KPMG pentru ABSL România.

Aproximativ 25% dintre profesioniști sunt angajați în servicii de IT, aproape aceeași pondere în externalizarea operațiunilor clienților, iar 50% în servicii financiare și de contabilitate, resurse umane și altele, conform studiului KPMG care a analizat activitatea a 29 dintre cele mai importante companii din industria serviciilor pentru afaceri, desfășurată pe parcursul anului 2015. Companiile respondente însumează peste 18.000 de angajați, dintre care aproape 90% au studii superioare, iar 81% își desfășoară activitatea în București, 7% în Cluj-Napoca și aproximativ 12% în localități precum Iași, Timișoara, Brașov sau Craiova.

Industria serviciilor pentru afaceri a depășit 1,5 miliarde de euro în 2014, ca urmare a creșterii accelerate înregistrate pe parcursul ultimilor ani, din care 45% a fost generată de cele 29 de companii, care au înregistrat o cifră de afaceri de 675 milioane euro în 2014. Valoarea totală a investițiilor în comunitatea locală, prin programe de educație sau responsabilitate socială, depășește 600.000 euro, conform studiului realizat de KPMG pentru ABSL.

“ABSL susține constant expansiunea industriei serviciilor pentru afaceri și transformarea sa într-un domeniu strategic pentru economia autohtonă prin atragerea de noi investitori și dezvoltarea unei colaborări strânse la nivel de industrie, bazată pe schimbul reciproc de expertiză și bune practici. Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri este este unul dintre cei mai importanți angajatori din România, cu un număr de 60.000 de profesioniști în industrie, în prezent. Analiștii estimează o creștere până la 150.000- 300.000 de angajați în următorii 5 ani”, a declarat Florin Grama, președintele ABSL România.

Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv și reprezintă una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din România, având o contribuție importantă la exporturi și un impact puternic pe piața locală a muncii. Principalii jucători din industrie și-au exprimat, în cadrul studiului, intenția de a-și extinde activitatea în următorii doi ani. Aproximativ 50% dintre companiile care au participat la sudiu au în vedere oferte de servicii noi clienților existenți sau potențiali, în timp ce 18% doresc să își extindă activitatea oferind aceleași servicii clienților noi, iar 8% au ca strategie stabilizarea și optimizarea activităților curente.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite