Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Scopus Awards Romania 2015 a premiat cele mai performante organizatii de cercetare

09 Noiembrie 2015



Elsevier, lider mondial în furnizarea de produse și soluții de informare pentru mediul științific, în colaborare cu cea de a treia Conferință pentru Acces la Literatură Științifică din România – Rolul infrastructurii informaționale în dezvoltarea cunoașterii și inovării, anunță câștigătorii „Scopus Awards” România 2015, primul eveniment de recunoaștere globală a mediului științific din România.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" și Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases au fost premiate în cadrul primei ediții Scopus Awards România. Premiile Scopus sunt organizate de Elsevier pentru prima dată în România, în contextul creșterii performanțelor în domeniul cercetării din ultimii zece ani.

Câștigătorii primei ediții a Scopus Awards România, organizată în Timișoara, sunt:
- Research Excellence Award: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei"
- Journal Excellence Award: Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases.

Câștigătorii au fost selectați pe baza celor mai moderne metode de bibliometrie, din rândul a 84 de instituții din România evaluate pentru Premiile Scopus. Pentru a identifica câștigătorii pentru „Journal Excellence Award” s-a folosit Source Normalized Impact per Paper (SNIP), iar selecția pentru „Research Excellence Award” s-a bazat pe Field Weighted Citation Impact (FWCI). Elsevier a realizat această analiză folosind datele din cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite