Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab isi uneste fortele cu ENABLE, pentru a combate cyberbullying-ul

09 Noiembrie 2015



Kaspersky Lab a devenit partener asociat al proiectului ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments), sprijinind astfel evenimentul proiectului, Hackathon, cu scopul de a cultiva spiritul inovator al tinerilor in domeniul IT si de a aborda problema globala a hartuirii pe internet (cyberbullying).

ENABLE Hackathon a avut loc in luna octombrie, in cadrul European Coding Week 2015 si a reunit tineri, expeti in educatie, experti in drepturile copiilor, dar si persoane cu factor de decizie la nivel politic. Evenimentul a avut drept scop incurajarea tinerilor de a lucra in echipa pentru a realiza o aplicatie sau un instrument creativ, care sa ajute la reducerea fenomenului de hartuire. In calitate de partener asociat, Kaspersky Lab a avut onoarea sa selecteze echipa cu cea mai inovatoare solutie tehnologica, menita sa combata hartuirea, si a acordat membrilor un premiu special.

Janice Richardson, Senior Advisor in cadrul European Schoolnet, fost coordonator al Insafe Network si coordonator al proiectului ENABLE a declarat: "Suntem incantati sa avem compania Kaspersky Lab implicata in proiect in calitate de partener. Compania nu are doar cunostinte tehnice de exceptie, ci si intelege importanta reducerii fenomenului de hartire - si, a cyberbullying-ului, in mod special, - in intreaga lume. Evenimentul este despre ambele fenomene. Vor fi sase echipe finaliste la Hackathon iar concurenta este acerba. Vrem sa vedem tinerii dezvoltandu-si abilitatile online, in timp ce noi ii ajutam sa inteleaga dinamica din spatele agresiunii si ii ghidam atunci cand lucreaza in echipe pentru a gasi solutii creative de combatere a hartuirii."

In cadrul evenimentului, Kaspersky Lab a anuntat proiectul castigator, care a fost considerat de catre juriul ENABLE cea mai practica si utila solutie pentru a combate fenomenul hartuirii: echipa Youth Panel din Germania a dezvoltat aplicatia First-Aid App pentru smartphone-uri impotriva cyberbullying-ului. Aplicatia se adreseaza tinerilor prin mesaje emotionale, care fac referire la viata lor de zi cu zi si la hobby-urile pe care le practica. Folosind "helping videos", First-Aid App este menita sa ofere victimelor sentimentul ca nu sunt singure, sa transmita informatii vitale despre unde pot sa gaseasca ajutor rapid si eficient in cadrul serviciilor online in cazul in care au fost hartuiti. Echipa castigatoare a fost formata din patru elevi si a fost instruita de Stefanie Rack, lider Youth Panel si Media Literacy officer in cadrul Proiectului European Klicksafe.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite