Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Cisco extinde portofoliul de solutii de securitate

09 Noiembrie 2015



Cisco lansează noi soluții în cadrul strategiei Security Everywhere, pentru asigurarea securității la nivelul întregii infrastructuri de rețea - de la centrele de date până la dispozitivele utilizatorilor individuali, birourile locale ale companiilor și până în cloud, oferind vizibilitate și control permanent asupra amenințărilor informatice.

Atacurile informatice se întețesc pe măsură ce volumul de date crește, iar companiile rămân adesea cu un pas în urmă, străduindu-se să-și asigure activele. În prezent, multe dintre acestea implementează soluții punctuale, care nu sunt interoperabile, iar echipele de securitate au vizibilitate limitată asupra potențialelor amenințări în interiorul rețelei proprii.

Cisco lansează Cisco Cloud Access Security (CAS), soluție care oferă vizibilitate și securitate asupra datelor pentru aplicații în cloud; Identity Services Engine (ISE) – soluție care extinde vizibilitatea și controlul accesului în rețea; și Threat Awareness Service, soluție care oferă companiilor vizibilitate asupra atacurilor potențiale în rețelele acestora.

Potrivit Cisco Cloud Consumption Services, numărul aplicațiilor în cloud neautorizate accesate de angajații din mediul enterprise este de 15 până la 20 de ori mai mare decât au anticipat managerii IT, din cauza fenomenului Shadow IT – care presupune introducerea în sistem a dispozitivelor mobile personale și accesarea de aplicații neautorizate. Noua soluție CAS le permite companiilor să adreseze complexitatea acestui fenomen, asigurându-le vizibilitate mărită și control asupra datelor din aplicațiile în cloud.

Parteneriatul CAS cu Skyhigh Networks și Elastic oferă vizibilitate sporită asupra aplicațiilor „ascunse” pe care angajații le pot aduce în rețea, identifică comportamente de tip malware și are capacitatea de a stabili soluții de securitate prin intermediul cărora utilizarea acestor aplicații este diminuată în mod automat în funcție de politicile companiilor. Pentru protecția serviciilor și aplicațiilor în cloud, cum ar fi Dropbox și Salesforce, CAS previne încărcarea informațiilor sensibile și partajarea datelor inadecvate prin intermediul aplicațiilor, limitând astfel potențialele scurgeri de informații. Cisco Cloud Web Security integrează acum CAS și oferă acces securizat la Internet cu ajutorul platformelor Integrated Services Router 4K, oferind optimizarea folosirii lățimii de bandă și securizarea conexiunilor la lățimea de bandă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite