Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Ericsson lanseaza proiectul 5GEx pentru unificarea pietei de servicii dedicate infrastructurii 5G

09 Noiembrie 2015Ericsson a lansat proiectului 5G Exchange (5GEx), un proiect bazat pe parteneriate public-private, cercetare și inovație, al cărui scop este unificarea pieței de servicii pentru infrastructura 5G din Europa, integrând mai mulți operatori și multiple tehnologii.

Proiectul se va concentra pe a crea compatibilități între tehnologiile diferite dedicate virtualizării funcțiilor de rețea (NFV) și rețelelor definite prin software (SDN). Astfel, scopul acestuia va fi de a crea o platformă deschisă pentru toate domeniile și serviciile și care va putea furniza un set de unelte și extensii software pentru operatori și furnizori de conținut. Astfel, aceștia vor putea oferi automat servicii, reducându-și timpul de intrare pe piață.

În același timp, companiile și industriile verticale vor obține flexibilitatea de care au nevoie pentru a defini, implementa și controla arhitecturi dedicate serviciilor la cerere. Afacerile vor putea fi din ce în ce mai eficiente prin migrarea serviciilor de rețea precum firewall-uri și routere pe o platformă virtuală, ocupându-se doar de mentenanța rețelelor fizice.
5GEx se va desfășura în perioada octombrie 2015 și martie 2018, iar Ericsson va coordona proiectul alături de mai mulți parteneri din industrie. Ericsson este deja implicat într-un număr mare de inițiative dedicate dezvoltării tehnologiei 5G, inclusiv 5G pentru Europa și METIS ll.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite