Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Epson - liderul pietei de videoproiectoare din Romania in trimestrul al treilea

10 Noiembrie 2015



Epson ocupă prima poziție pe piața de videoproiectoare din România în cel de-al treilea trimestru al anului curent, atât ca volum, cât și ca valoare a vânzărilor înregistrate. În intervalul iulie-septembrie 2015, Epson a realizat o cotă de piață de aproximativ 32% ca volum și de 31% ca valoare, potrivit datelor Futuresource Consulting. Volumul de proiectoare Epson comercializate în această perioadă a crescut cu aproape 90% față de perioada similară a anului trecut.

Brandul japonez conduce clasamentul producătorilor de videoproiectoare pe piaţa din România în categoria modelelor cu rezoluţie XGA și WXGA. Vânzările de videoproiectoare Epson cu rezoluție XGA și WXGA au generat o creștere a cotei de piață la 37% și, respectiv, la 24% pe aceste segmente.

Proiectele educaționale mici, dar numeroase, precum și cererile venite din zona companiilor au reprezentat motorul vânzărilor Epson în trimestrul al treilea. „Cele mai bune vânzări le-am înregistrat în categoria modelelor cu rezoluție XGA și WXGA, o categorie de produse cu creștere constantă, impulsionată de achizițiile din zona educațională şi din zona business. În luna septembrie am lansat noi modele atât pentru aceste tipuri de clienți, cât și pentru cei care își doresc o experienţă home cinema spectaculoasă, motiv pentru care anticipăm evoluții bune și pe segmentul din urmă”, spune Simona Decuseară, National Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Cea mai ridicată cotă de piață, 76% ca volum de vânzări, a fost atinsă de Epson pe segmentul WUXGA. „În luna octombrie am lansat în România videoproiectoare WUXGA în gama entry, care pot fi folosite acasă sau la birou, oferind clienților noștri o calitate excepțională a imaginii la un preț atractiv. Mai mult, noile proiectoare au o durată mare de viață a lămpii, putând fi folosite pentru a viziona un film în fiecare zi timp de 15 ani până când lampa ar necesita înlocuirea”, precizează Simona Decuseară.

În perioada următoare, Epson își va concentra atenția pe consolidarea poziției pe care o deține în segmente focus, precum cel al produselor dedicate mediului educațional și business, dar și pe dezvoltarea segmentului home cinema, alături de soluții pentru advertising, cinematografie, spații de distracție sau săli de curs.
Cât privește întreaga piață de videoproiectoare din România, în primele nouă luni ale anului, vânzările s-au majorat cu aproximativ 6%, atât ca volum, cât și ca valoare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Până la finalul anului, creșterea înregistrată la nivel de piață va ajunge la maximum 10%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite