Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel Capital, aproape de investitii de jumatate de miliard de dolari in 2015

10 Noiembrie 2015



Intel Capital, fondul global și, totodată, organizația care se ocupă de fuziuni și achiziții a Intel, a anunțat la Summitul Global Intel Capital noi investiții în valoare totală de peste 22 de milioane de dolari în 10 startup-uri. De la noi soluții de încărcare fără fir (Chargifi) la noi modalități de modelare digitală a corpului uman (Body Labs) și multe altele, companiile care intră în portofoliul Intel Capital dezvoltă inovații pentru o gamă largă de tehnologii.

“Cu anunțul din cadrul Summitului suntem pe cale de a investi mai mult de 500 de milioane de dolari în startup-uri în 2015”, a declarat Wendell Brooks, Vicepreședinte Intel și viitor Președinte al Intel Capital. “Având în vedere un grup important de exit-uri, așteptăm unul dintre cei mai puternici ani ai organizației de până acum”, a mai spus el.
Anunțul a fost făcut în cadrul Summitului Global Intel Capital în San Diego. Aflat deja la a 16-a ediție, principalul eveniment de networking al industriei găzduiește mai mult de 1.000 de fondatori, directori executivi și inovatori pentru 2 zile de networking, învățare și inspirație.

“Ce diferențiază Intel Capital este modul în care rețeaua noastră globală stimulează inovația în întreaga industrie tehnologică”, spune Arvind Sodhani, Vicepreședinte executiv al Intel Capital. “În timp ce mă pregătesc să mă retrag după o carieră de 35 de ani la Intel, sunt bucuros să spun că am transformat Intel Capital într-unul din cele mai mari, de succes și influente grupuri de investiții din lume”, a mai spus el.
În discursul său de deschidere, Sodhani a oferit premiul Antreprenorul Anului lui Rodney Rogers, co-fondator al Virtustream. Acest premiu recunoaște capacitatea lor de a construi un start-up, de la stadiul de garaj la un exit de 1,2 miliarde de dolari în mai puțin de 6 ani.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite