Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Honeywell, partener al universităţilor tehnice româneşti

25 Noiembrie 2015



Profesorul Cornell se numãrã printre cei 27 de Laureaţi ai Premiului Nobel pe care Honeywell a avut onoarea sã îi invite în universitãţi din toatã lumea, din China, până în Republica Cehă.

În cadrul programului Honeywell Initiative for Science&Engineering, câştigători ai premiului Nobel în chimie şi fizică împărtăşesc cunoştinţe teoretice şi experienţe personale, prin conferinţe sau prin interacţiuni directe cu tinerii care au ales o carieră ştiinţifică. Studenţii implicaţi în acest program beneficiază de informaţii despre oportunităţi de carieră în inginerie - în domeniul aerospaţial, automatizare şi control, controlul arderii şi controlul de mediu – care se pot materializa prin întâlniri cu personalul de recrutare al Honeywell.

„Suntem unul dintre angajatorii majori, în special în zona de inginerie şi tehnologie industrială. În prezent, circa 800 de ingineri lucrează pentru Honeywell în România, dintre care 600 doar în Bucureşti. Ca urmare, investim în viitoarea generaţie de ingineri prin diverse activităţi – de la materiale şi laboratoare puse la dispoziţia studenţilor, până la posibilitatea de a face internship-uri în compania noastră– sau în programe de responsabilitate corporativă, aşa cum este Honeywell Initiative for Science and Engineering (HISE). Acest program a fost conceput pentru a inspira noile generaţii de ingineri şi pentru a aduce în faţa lor personalităţi de excepţie, în general laureaţi ai Premiului Nobel pentru Fizică şi Chimie, dar şi lideri din cadrul companiei”, declară Constanţa Nazarcu, Ambasador şi General Manager al Honeywell International Services Romania.

Un alt centru universitar cu care compania colaborează îndeaproape este Universitatea Politehnica Timişoara, punct strategic ales, având în vedere că Honeywell este un angajator major în zonă, prin unitatea de producţie pe care o operează în Lugoj. „Cu ocazia vizitei profesorului Cornell la Bucureşti, am organizat un eveniment special pentru studenţii şi profesorii din Timişoara, astfel încât aceştia să poată urmări live conferinţa. În aceeaşi zi, reprezentanţii noştri s-au întâlnit cu studenţii din Timişoara pentru a le prezenta oportunităţile de carieră din Honeywell. Credem că România continuă să fie unul dintre cele mai mari incubatoare de talent în zona de tehnologie şi inginerie şi vom continua să susţinem noua generaţie de ingineri şi să îi îndrumăm către o carieră de succes”, a mai spus Constanţa Nazarcu.



Un laborator Honeywell la UPB
Cu ocazia vizitei în România a profesorului american Eric A. Cornell la Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a fost inaugurat un laborator prevăzut cu Panoul CentraLine by Honeywell, care simulează un concept modern de integrare a tuturor disciplinelor ce conlucrează la eficientizarea energetică a unei clădiri. Controlerele permit folosirea celor mai moderne protocoale de comunicare utilizate în aplicaţii de încălzire, răcire, ventilare şi aer condiţionat (HVAC), cum ar fi: BACnet MSTP, BACnet IP, LON work, M-Bus, ModBus, Sylk Bus şi Panel Bus. Totodată, aplicaţiile sunt secondate de programe software care permit implementarea celor mai noi şi eficiente strategii de funcţionare optimizată a echipamentelor.

„Laboratorul a fost dotat cu panouri didactice funcţionale conţinând echipamente şi tehnologii Honeywell de ultimă generaţie din domeniul clădirilor inteligente. Sunt acoperite principalele 3 domenii ale acestei tendinţe actuale, respectiv managementul energetic (monitorizarea, vizualizarea, evaluarea şi optimizarea consumului de energie), securitatea şi siguranţa în caz de incendiu”, explică Mihai Brana, Managing Director Honeywell Romania SRL. Un rol foarte important de integrare interdisciplinară îl are controlerul HAWK. Acesta permite şi conectarea echipamentelor de control acces, anti-efracţie, CCTV precum şi centralele de detecţie şi protecţie la incendiu. Informaţiile din sistemul integrat multidisciplinar se pot vizualiza şi modifica accesând direct interfaţa webserver disponibilă în fiecare controler. De asemenea, sistemul este conectat la un dispecerat central care permite dezvoltarea şi simularea de strategii energetice care au ca scop diminuarea risipei de energie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite