Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Bilanț pozitiv la finalul proiectului IMPULS

25 Noiembrie 2015



Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) încheie cu succes coordonarea celui mai mare proiect de practică desfășurat în România din fonduri europene: ”Student azi! Profesionist mâine! - Îmbunătățirea procesului de inserție pe piața muncii a studenților din domeniile tehnic/economic/medical veterninar – IMPULS” - POSDRU/160/2.1/S/139928.



Alături de alte 6 universități partenere, UPB a oferit unui număr de peste 10.000 de studenți șansa de a face un stagiu de practică de lungă durată în cadrul companiilor și de a dobândi competețele dorite și recunoscute de viitorii angajatori.

Obiectivul general
De astfel, obiectivul principal al proiectului a fost acela de a facilita și îmbunătăți procesul de inserție pe piața muncii și de a dezvolta aptitudinile de muncă pentru un număr de 10.000 de studenți înmatriculați în învățământul superior tehnic/economic/medical veterinar, prin dezvoltarea și furnizarea de programe integrate de orientare, consiliere profesională și dezvoltare a 500 de parteneriate cu potențiali angajatori.

Obiectivele specifice, îndeplinite cu succes în perioada de implementare
În cadrul proiectului IMPULS au fost înscriși un număr de peste 11.000 de studenți în grupul țintă al proiectului. De asemenea, au fost consiliați un număr de peste 10.500 de studenți, obiectivul propus inițial fiind de maxim 10.000.

De asemenea, peste 2.500 de studenți au participat la stagii de practică de lungă durată, obiectivul propus fiind de maxim 2.000 de studenți. Pentru majoritatea studenților această practică a devenit o nouă bursă a locurilor de muncă.

Un alt obiectiv important a fost încheierea unui număr de maxim 500 de acorduri de parteneriat, în cadrul acestei activități fiind realizate peste 590 de acorduri cu parteneri economici.

Sustenabilitatea proiectului
În prezent UPB duce tratative pentru semnarea de acorduri prin care perioadele de practică să fie derulate la societăți comerciale din străinătate, în institute naționale de cercetare-dezvoltare, etc astfel încât studenții să aibă posibilitatea să-și elaboreze în cadrul acestor stagii de practică și lucrarea de licență, precum și teza de cercetare de la master.

Sunt deja companii care, în baza unui parteneriat cu UPB, oferă tinerilor absolvenți de facultate oportunitatea de angajare, prin programe de traineeship, intership.

Revenind la beneficiile aduse de implementarea proiectului IMPULS în cadrul școlii românești, putem afirma cu tărie că este un model de învățare interactivă, sub îndrumarea specialiștilor din companiile partenere, iar plus valoarea adăugată vine din scurtarea drumului absolvenților către integrarea activă pe piața muncii. În stagiile de practică de lungă durată desfășurate în cadrul companiilor studenții capătă implicit tipul de experiență cerut de către angajatori și astfel pot avea șansa, încă din timpul facultății, de a accede mai ușor către un viitor job.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite