Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Cursurile IT Premium au atras cu 53% mai multi participanti fata de anul trecut

03 Decembrie 2015



Cursurile IT organizate de Avnet Academy Romania au atras cu 53% mai multi participanti pana la mijlocul lui noiembrie 2015 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania ofera pe piata locala un portofoliu cu peste 1500 de cursuri specializate pe tehnologii si produse IBM, VMware, EMC, Veeam etc, iar pana la finele anului estimeaza ca va depasi 350 de cursanti.
70% dintre beneficiari contractează cursurile Avnet Academy in vederea imbunatatirii modului de exploatare a infrastructurii IT, in timp ce 20% dintre acestia in urma unui plan anual de training care urmareste asigurarea unui nivel ridicat de competentă pentru angajati. Doar 10% dintre participanti sunt persoane fizice pentru care frecventarea cursurilor si obtinerea unei certificari sunt pasi in planificarea unei cariere. Beneficiarii cursurilor sunt cu precadere profesionisti IT din sectorul telecomunicatii si servicii financiare, insa, o crestere semnificativă este înregistrată de numarul celor din sectorul public. De asemenea, a crescut numarul inregistrarilor din afara Bucurestiului, atat pentru sesiunile deschise cat si pentru cele dedicate, cele mai numeroase solicitari fiind din Timisoara, Cluj si Arad.

Tendinta semnalată de AVNET Academy Romania are la bază derularea in ultimii ani a multiple proiecte importante de infrastructură unde utilizatorii au nevoie de training specializat pentru atingerea unui nivel ridicat de eficientă. Companiile care au investit in produse IT complexe, au inteles că doar cu un training foarte aplicat vor obtine un randament maxim din utilizarea infrastructurii IT. In peste 70% din cazuri, frecventarea unor sesiuni de training se finalizeaza si cu participarea la examinari oficiale pentru obtinerea unor certificari pe domeniul studiat. Prin urmare, obtinerea unei recunoasteri formale a nivelului de pregatire ramane un obiectiv relevant pentru profesionistii IT din Romania.



Trainingul in domeniul IT urmează în mod logic evolutia proiectelor derulate in piata, factori importanti de crestere fiind totodata interesul si capacitatea specialistilor romani de a lucra cu tehnologiile avansate. Cererea mare pe care o înregistram in mod curent este generată de proiectele de infrastructură derulate de companii si de nevoia ca echipele IT implicate să maximizeze utilizarea eficienta a acestor investitii. Suntem un Centru de Training autorizat ssi acoperim cerintele pentru furnizorii pe care ii avem in portofoliu: VMware, IBM, EMC, Veeam, in contextul exigentelor unei piete dinamice. In plus, avand centre proprii in peste 40 de tari din intreaga lume, putem acoperi si cerinte pentru tehnologii exotice pentru piata locala”, afirmă Catalin Anghel (foto), Education Sales Responsible, Avnet Academy Romania.



Avnet Academy este centru autorizat pentru training pe tehnologii VMware din anul 2010, iar din anul 2013 a preluat competenta de training pentru produse IBM. Compania este unul dintre cei patru parteneri gobali care au castigat licitatia de externalziare si singurul cu prezenta directa in Romania. Centrul beneficiaza de serviciile a 15 traineri romani cu minim cinci ani de experienta, precum si de acces la o echipa globala de peste 200 de traineri care pot sustine training oficial pentru cele mai diverse tehnologii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite